Όργια, σκηνές σεξ και βία στη νέα σειρά του BBC προκαλούν αντιδράσεις στη Βρετανία

Όργια, σκηνές σεξ και βία στη νέα σειρά του BBC προκαλούν αντιδράσεις στη Βρετανία Facebook Twitter
8

 

Όργια, σκηνές σεξ και βία στη νέα σειρά του BBC προκαλούν αντιδράσεις στη Βρετανία Facebook Twitter

Ο Λουδοβίκος ΙΔ΄, γνωστός και ως «βασιλιάς Ήλιος», ήταν βασιλιάς της Γαλλίας και της Ναβάρρας από το 1643 έως τον θάνατό του το 1715. Το BBC ετοιμάζεται να προβάλει μια νέα σειρά παραγωγής Canal+ που θα αφηγείται την ιστορία του καταγράφοντας την άνοδο και την πτώση της βασιλείας του, σε μια γαλλική παραγωγή που κόστισε περίπου 20 εκατομμύρια λίρες.

Τα σχόλια και οι αντιδράσεις έχουν όμως ήδη αρχίσει να πρωταγωνιστούν στον βρετανικό τύπο, ο οποίος δηκτικά σχολιάζει πως από το ποσό αυτό ελάχιστα έχουν ξοδευτεί για το ενδυματολογικό κομμάτι. Αιτία για τα αιχμηρά υπονοούμενα είναι οι σκηνές του πρώτου επεισοδίου, το οποίο κρίνεται ως αυστηρώς ακατάλληλο.

Όργια, σκηνές σεξ και βία στη νέα σειρά του BBC προκαλούν αντιδράσεις στη Βρετανία Facebook Twitter

Αν οι βρετανικές εφημερίδες επαληθευτούν, τότε το Versailles, θα είναι το πιο τολμηρό πρόγραμμα που έχει ποτέ προβληθεί στη βρετανική τηλεόραση.

Από το πρώτο κιόλας μέρος, οι τηλεθεατές θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλές σεξουαλικές σκηνές, όργια αλλά και βία. Σύμφωνα με την Daily Mail, το πρώτο επεισόδιο περιλαμβάνει γκέι σεξ, έναν πρίγκιπα crossdresser, στοματικό έρωτα και μια βασίλισσα που συνευρίσκεται με νάνους. Σε μια από τις πιο προκλητικές σκηνές, ο βασιλιάς, τον οποίο υποδύεται ο Βρετανός ηθοποιός George Blagden, χώνει το κεφάλι του ανάμεσα στα πόδια της ερωμένης του.

Όργια, σκηνές σεξ και βία στη νέα σειρά του BBC προκαλούν αντιδράσεις στη Βρετανία Facebook Twitter

Αν και η σειρά περιγράφεται από τους παραγωγούς της ως "νόστιμη λιχουδιά" για τους τηλεθεατές, πάρα πολλοί βουλευτές αλλά και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δηλώνουν έξαλλοι με τις γυμνές σκηνές και το πολύ παραστατικό σεξ, χαρακτηρίζοντάς την "πορνό ντυμένο με γραβάτες και καλσόν". 

Η Γαλλία έχει ήδη εκφράσει έκδηλα τη δυσαρέσκειά με το Versailles, που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης. Οι κριτικοί μάλιστα έχουν εκνευριστεί πολύ με την παραγωγή που "υπεραπλουστεύει" την ιστορία ενός από τους εμβληματικότερους μονάρχες της χώρας αλλά και με το γεγονός πως η σειρά γυρίστηκε στα αγγλικά, που σημαίνει πως οι Γάλλοι τηλεθεατές θα αναγκαστούν να τη δουν με υπότιτλους.

Στην Βρετανία από την άλλη έχουν εστιάσει περισσότερο στις πολύ προκλητικές σκηνές σεξ αλλά και στη βία, καθώς γίνεται αναπαράσταση πολύ σκληρών βασανιστηρίων από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, όπου ο βασιλιάς ξυλοκοπά μέχρι θανάτου έναν άνδρα με ένα σφυρί. Σε μετέπειτα επεισόδιο υπάρχει άλλη σκηνή που δείχνουν να κόβεται το χέρι ενός ανθρώπου στον καρπό. 

Εκπρόσωπος των συντηρητικών εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την επιλογή ενός τέτοιου προγράμματος από το BBC και υποστηρίζει πως τέτοιο πρόγραμμα δεν είναι κατάλληλο και δεν προσφέρει τίποτα στο βρετανικό κοινό. Αντιρρήσεις εκφράζουν όμως και φορείς Family Education Trust που επίσης αναφέρουν πως η δημόσια τηλεόραση πρέπει να απορρίπτει τέτοια προγράμματα. Για των ώρα πάντως, το BBC δεν φαίνεται να κάνει πίσω ως προς την προβολή.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέζος, Μελέτης Ηλίας και Γκοτσόπουλος θυμούνται τα Χριστούγεννα που πέρασαν στον στρατό

TV & Media / Μπέζος, Μελέτης Ηλίας και Γκοτσόπουλος θυμούνται τα Χριστούγεννα που πέρασαν στον στρατό

Οι καλεσμένοι,  Γιάννης Μπέζος, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, μιλούν στην κάμερα της εκπομπής για τις εμπειρίες τους από τα χρόνια που υπηρέτησαν τη θητεία τους
LIFO NEWSROOM
Λαζόπουλος για Νίκο Ρωμανό: «Όλοι έχουν δικαίωμα ν' ακούγονται, ιδιαίτερα όσοι έχουν εκτίσει την ποινή τους»

TV & Media / Λαζόπουλος για Νίκο Ρωμανό: «Όλοι έχουν δικαίωμα ν' ακούγονται, ιδιαίτερα όσοι έχουν εκτίσει την ποινή τους»

«Ήταν πολύ μικρός το βράδυ που σκοτώθηκε ο φίλος του, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος» - Aιχμές για το επιλεκτικό δημόσιο βήμα που συνοδεύεται από δημοσιογραφική επιείκεια σε άλλα πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
«Να αντισταθούμε στην κακιστοκρατία»: Μετά από 25 χρόνια, ο Πολ Κρούγκμαν αποχαιρετά τους New York Times

Media / «Να αντισταθούμε στην κακιστοκρατία»: Μετά από 25 χρόνια, ο Πολ Κρούγκμαν αποχαιρετά τους New York Times

Στην τελευταία του στήλη για την εφημερίδα ο επιφανής αρθρογράφος και κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας αναζητά την ελπίδα σε μια εποχή βαθιάς πικρίας και δυσαρέσκειας.
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Επιβεβαιώνονται (ξανά) πανηγυρικά οι λόγοι που επιλέγω τη Lifo για να ενημερώνομαι! Παραθέτετε μεν την (όποια) κριτική ΑΛΛΑ αφήνετε τα στοιχεία να μιλήσουν. Κοντολογίς, απευθύνεστε στην κρίση μου αντί να επιχειρείτε τη λοβοτομή μου, όπως είναι η πεπατημένη των mass media. Στην ηλικία μου το σέβομαι πια πάρα πολύ αυτό που κάνετε ...Είδα το trailer! Ω ναι, είδα το trailer! Τυπικό αγγλικό διαμάντι, carefuly handcrafted. Ακούστε προσεκτικά τους διαλόγους, ακούστε τους όμως! Μιλούν στο μυαλό και την ψυχή σου συνάμα! Και μετά βάλτε Μπρούσκο, Σουλεϊμάν Μεγαλοπρεπή και CSI Φάρσαλα. Όταν τελικά ξεκόλλησα απ' τους διαλόγους, πρόσεξα τα κοστούμια, τις ερμηνείες, τα σκηνικά, το φωτισμό. Και ναι, με χάλασε κάπως η σκηνοθεσία γιατί όντως φέρνει λιγάκι σε αμερικάνικο κλιπ ενίοτε. Και μετά είδα το πρόγραμμα των ελληνικών σειρών γι' απόψε. Versailles it is λοιπόν and I don't give a rat's ass για τα Γαλλο-Αγγλικά κόμπλεξ και τους ψευδοπουριτανισμούς των Δυτικοευρωπαίων, στο κάτω κάτω ας ανοίξουν και κανά ιστορικό βιβλίο της χώρας τους. Πιστέψτε με, η σειρά τα δείχνει πολύ λάιτ συγκριτικά με το πώς έγιναν!
Εχουμε φτάσει στο σημείο να σοκαριζόμαστε με σκηνές έρωτα που είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο και όχι απο τους δεκάδες φόνους που δείχνει καθημερινά η τηλεόραση. Αν δείξει ένα γυμνό στήθος η τηλεόραση οι γονείς παθαίνουν σοκ μην το δει το παιδί αλλα για σκηνές βίας και φόνου δεν τους καίγεται καρφί.
Μαλιστα,σοκαρει.Ενω οι αντιστοιχες σκηνες του --εκπληκτικου ,βεβαια--Game of Thrones ηταν καταλληλες για....κυριακατικο κατηχητικο σχολειο !!Η μια παραγωγη βεβαια ειναι αγγλοσαξωνικη.Η αλλη Γαλλικη.Ισως και αυτο να παιζει τον ρολο του,οσον αφορα στις αντιδρασεις....
Τους Γάλλους δεν τους πειράζει το γυμνό τόσο όσο ότι ο βασιλιάς ήλιος μιλάει Αγγλικά!!! Αυτό για τους Γάλλους είναι εθνική προδοσία!!! Όσο για το άλλο σήριαλ που ανέφερες αν και είναι παραγωγή συνδομιτικου καναλιού, είπαν για το ''βιασμό'' της Σταρκ από τον νόμιμο σύζυγο της. Που εδώ που τα λέμε δεν ήταν και κάτι τόσο τραγικό σε σχέση με αυτά που έχει δείξει. Γενικά χάνουμε το μέτρο προς πάσα κατεύθυνση.
Ο μεσος ευρωπαιος σοκαρεται απο τη βια και μαλλον εχει στο μυαλο του οτι αυτα συνεβαιναν καπου καποτε πολυ παλια. Ειναι και σχεδον λογικο αφου βιωνουμε 70 και πλεον χρονια ειρηνης και τα συνταγματα μας προστατευουν απο μια βαιαιη εξουσια. Το θεμα ομως ειναι οτι η βια ειναι τοσο διπλα μας αλλα εκει κανουμε τα στραβα ματια. Ξεκιναει απο τη φιλη μας που τη δερνει ο γκομενος/αντρας της συνεχιζει τις κυριακες σε γηπεδα σε καποιες αστυνομικες "επιχειρησεις" και συνεχιζει ακαθεκτη σε γειτονες χωρες οπως Τουρκια και λοιπα θεοταλιμπαν καθεστωτα. Ολοι οι ανωτερω ξερετε γιατι "σοκαρονται" απο ολα αυτα; Επειδη δε τους καιγεται καρφι για το τι γινεται καπου αλλου. Ακομα και αν το καπου αλλου ειναι ακριβως διπλα τους.
Συγνώμη αλλά άν μου επιτρέπεις δεν συμφωνώ με την κριτική σου. Είναι άλλο να γνωρίζεις ότι υπάρχει βία και κάθε είδος της μια ανάσα από εσένα και άλλο να πρέπει να την βλέπεις και στις ταινίες που υποτίθεται βλέπεις για να περάσεις μια ώρα ευχάριστα και ψυχαγωγικά. Το να δεις εναν βασανισμό δεν θα σου προσδώσει κάποια γνώση, όλοι μας ξέρουμε ότι γίνονται τραγικά πράγματα, δεν περιμένουμε την ταινία των "Βερσαλλιών" να μας το πει, και εάν υπάρχουν άτομα που δεν το έχουν υπόψιν τους δύσκολο να εισπραξουν αυτή τη γνώση απο μια απλά ταινια. Εν πάσι περιπτώσει, εγώ προσωπικά δεν αντέχω καθόλου τέτοιες σκηνες μου αρκεί που είναι μια πραγματικότητα, δεν θέλω να το βλέπω και στην ταινια μου! Να ήταν ντοκιμαντέρ για αυτό το θέμα οκ, εκεί είναι πια θέμα επιλογής. Και τέλος πάντων μπορεί να δοθεί το Νόημα του βασανισμού ή της κακοποίησης που με την κατάλληλη σκηνοθεσία μπορεί είναι πολύ πιο ισχυρό μήνυμα, χωρίς να σε υποχρεώνει να έχεις τις δυνάμεις να βλέπεις με τα μάτια σου για ολόκληρα λεπτά τέτοιες σκηνές.
Έπρεπε να το γυρίσουν Τούρκοι για να μην έχει ούτε φιλί. Η αλήθεια είναι ότι το έχουν παρακάνει με τη βία και το γυμνό και οι σύγχρονοι σκηνοθέτες ξεχνούν ότι ο Χίτσκοκ και άλλοι είχαν γυρίσει εξαιρετικές σκηνές χωρίς να δείχνουν τίποτα. Π.χ. ψυχό ο Χίτσκοκ, το άγγιγμα του διαβόλου ο Ουέλς, η νύχτα του κυνηγού ο Λότον. (Τι συγκρίνω ε ) . Φως-σκιά ,κάδρο, γωνία λήψης, μοντάζ όχι όλα φάτσα φόρα.