Στην Αιθιοπία φύτεψαν 350 εκατομμύρια δένδρα σε μια μέρα

Στην Αιθιοπία φύτεψαν 350 εκατομμύρια δένδρα σε μια μέρα Facebook Twitter
0

Περίπου 350 εκατομμύρια δένδρα έχουν φυτευτεί σε μία ημέρα στην Αιθιοπία, σύμφωνα με κυβερνητικό υπουργό.

Η φύτευση αποτελεί μέρος μιας εθνικής πρωτοβουλίας που ονομάζεται «πράσινη κληρονομιά» και που έχει στόχο τη συνολική φύτευση 4 δισεκατομμυρίων δένδρων στη χώρα αυτό το καλοκαίρι. Η εκστρατεία ενθαρρύνει κάθε πολίτη να φυτεύει τουλάχιστον 40 δένδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δημόσια γραφεία έχουν κλείσει προκειμένου να συμμετάσχουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Το έργο στοχεύει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της αποψίλωσης και της κλιματικής αλλαγής στη χώρα που μαστίζεται από ξηρασία. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η κάλυψη των δασών της Αιθιοπίας ήταν μόλις 4% στη δεκαετία του 2000, από 35% πριν από έναν αιώνα.

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ για τα περισσότερα δέντρα που φυτεύτηκαν σε μια μέρα ήταν 50 εκατομμύρια και σημειώθηκε στην Ινδία το 2016.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«SAvE Whales»: Tο έξυπνο σύστημα εντοπισμού που θα σώσει τους φυσητήρες

Περιβάλλον / «SAvE Whales»: Tο έξυπνο σύστημα εντοπισμού που θα σώσει τους φυσητήρες

Οι συγκρούσεις με τα πλοία είναι η κυρίαρχη απειλή αφανισμού των φυσητήρων που βρίσκουν καταφύγιο στις ελληνικές θάλασσες. Λύση για την προστασία των φυσητήρων θα δώσει μια καινοτόμο εφαρμογή, το «SAvE Whales». Πότε και πως θα αξιοποιηθεί.
LIFO NEWSROOM
Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
LIFO NEWSROOM
Γιατί οι θαλάσσιες χελώνες επιτίθενται σε λουόμενους, εξηγούν οι ειδικοί

Περιβάλλον / Γιατί οι θαλάσσιες χελώνες επιτίθενται σε λουόμενους, εξηγούν οι ειδικοί

«Οι χελώνες δεν είναι κατοικίδια, το τάισμα ενός προστατευόμενου είδους με τροφές που δεν αποτελούν την φυσιολογική του διατροφή, αποτελεί όχληση και απαγορεύεται από τον νόμο»
LIFO NEWSROOM
Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Περιβάλλον / Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Με παρεμβάσεις μόνωσης, αερισμού και φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτήριο στον Ταύρο θα γίνει το πρώτο στην Ελλάδα που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει
LIFO NEWSROOM