Ουδέτερου γένους ο νεοσσός που υιοθέτησε ομόφυλο ζευγάρι πιγκουίνων στο Λονδίνο

Ουδέτερου γένους ο νεοσσός που υιοθέτησε ομόφυλο ζευγάρι πιγκουίνων στο Λονδίνο Facebook Twitter
1

Ζευγάρι θηλυκών πιγκουίνων στο Λονδίνο πρόκειται να αναθρέψει το πρώτο νεοσσό ουδέτερου γένους. 


Την ανακοίνωση έκανε την Πέμπτη ενυδρείο του Λονδίνου παρουσιάζοντας άλλο ένα ζευγάρι ομόφυλων γονέων που παίρνουν υπό την προστασία τους ένα μικρό.

Η Ρόκι και η Μαράμα, οι οποίες είναι ζευγάρι εδώ και έξι εποχές ζευγαρώματος, υιοθέτησαν ένα νεοσσό του είδους γκεντού, ηλικίας 4 μηνών, το οποίο δεν πρόκειται να κατηγοριοποιηθεί ούτε ως αρσενικό, ούτε ως θηλυκό, σύμφωνα με το ενυδρείο Sea Life London Aquarium.

«Η ομάδα των φροντιστών αποφάσισε ότι θα ήταν φυσιολογικό για το μικρό να θεωρηθεί άφυλο, αντί να μείνουμε προσκολλημένοι στην παράδοση που θέλει να καθορίζουμε τους πιγκουίνους στο ενυδρείο ως θηλυκούς ή αρσενικούς. Η ουδετερότητα του γένους είναι μια ανθρώπινη επινόηση, ωστόσο είναι απολύτως φυσιολογική στο ζωικό βασίλειο» προσθέτει η ανακοίνωση.

  

Η ομοφυλοφιλία στα ζώα είναι ένα σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο. Έχουν παρατηρηθεί ζευγάρια του ίδιου φύλου σε σκαθάρια, σε δελφίνια, σε πρόβατα και σε άλλα είδη.Τα τελευταία χρόνια, ζευγάρια ομόφυλων πιγκουίνων στους ζωολογικούς κήπους του Λονδίνου, του Βερολίνου και της Νέας Υόρκης έχουν προκαλέσει αίσθηση σε όλο τον κόσμο. Δύο αρσενικοί πιγκουίνοι στο Σίδνεϊ επώασαν ένα μικρό, μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή με ένα ψεύτικο αυγό.

 Οι πιγκουίνοι γκεντού μοιράζονται τα γονεϊκά καθήκοντα εξίσου και επομένως δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των ζευγαριών του ίδιου ή του αντίθετου φύλου όσον αφορά τη φροντίδα των μικρών, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί ζωολόγοι. Στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου ζουν σήμερα τρία ομόφυλα ζευγάρια πιγκουίνων Χούμπολτ (δύο αρσενικά και ένα θηλυκό) σε σύνολο 95 πτηνών.

Σύμφωνα με την Βαϊόλα Ρος-Σμιθ, εκπρόσωπο της Βρετανικής Εταιρείας Ορνιθολογίας, η οποία μελέτησε τους γλάρους, ομόφυλα ζευγάρια έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα είδη πουλιών. «Παρακολουθούσα 400 φωλιές τον χρόνο και στις δύο από αυτές ήταν ζευγάρια θηλυκών», εξήγησε μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation.

Πάντως, ο Σάσα Νταλ, ειδικός στη συμπεριφορά των ζώων στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να αποδίδονται ανθρώπινα χαρακτηριστικά σε άλλα είδη. «Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνουμε κατηγορηματικές δηλώσεις. Όμως, αν έπρεπε να μαντέψω, θα έλεγα πως κάτι σαν την ουδετερότητα του φύλου είναι εξαιρετικά σπάνιο, εάν πράγματι υπάρχει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Thomson Reuters Foundation

Περιβάλλον
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγωμένο δάσος ηλικίας 6.000 ετών αποκαλύφθηκε επειδή λιώνουν οι πάγοι στα Βραχώδη Όρη

Περιβάλλον / Παγωμένο δάσος ηλικίας 6.000 ετών αποκαλύφθηκε επειδή λιώνουν οι πάγοι στα Βραχώδη Όρη

Το αρχαίο πευκοδάσος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια αρχαιολογικής έρευνας στο οροπέδιο Beartooth στο Ουαϊόμινγκ, χάρη στις υψηλές θερμοκρασίες που έτηξαν τον πάγο που το κάλυπτε
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης: Ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία για το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

Περιβάλλον / Ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία για το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

«Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρή Σκυλακάκη προσδιορίζονται τα ακριβή όρια των θαλάσσιων περιοχών για τις οποίες παραχωρείται το συγκεκριμένο δικαίωμα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM
Η κλιματική κρίση διαταράσσει την εκπαίδευση ενός στα επτά παιδιά παγκοσμίως- Έκθεση «καμπανάκι» της UNICEF

Περιβάλλον / Η κλιματική κρίση διαταράσσει την εκπαίδευση ενός στα επτά παιδιά παγκοσμίως- Έκθεση «καμπανάκι» της UNICEF

«Τα παιδιά υποφέρουν περισσότερο από τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως οι ισχυρότεροι και συχνότεροι καύσωνες, καταιγίδες και πλημμύρες»
LIFO NEWSROOM
Τεράστιο παγόβουνο σε πορεία σύγκρουσης με νησί - Κίνδυνος για πιγκουίνους και φώκιες

Περιβάλλον / Τεράστιο παγόβουνο σε πορεία σύγκρουσης με νησί - Κίνδυνος για πιγκουίνους και φώκιες

Στο παρελθόν, αντίστοιχα περιστατικά είχαν καταστροφικές συνέπειες για τη θαλάσσια ζωή, καθώς μεγάλα παγόβουνα είχαν αποκλείσει τις προσβάσεις τροφής για πιγκουίνους και φώκιες, οδηγώντας σε μαζικούς θανάτους
LIFO NEWSROOM
Γιατί η ΕΕ ετοιμάζεται να αποσύρει τα «παντοτινά» χημικά από καλλυντικά, τηγάνια και άλλα προϊόντα

Περιβάλλον / Γιατί η ΕΕ ετοιμάζεται να αποσύρει τα «παντοτινά» χημικά από καλλυντικά, τηγάνια και άλλα προϊόντα

Πρόκειται για χημικές ενώσεις που δεν διασπώνται στο περιβάλλον, εγείροντας ανησυχίες για τις συνέπειες της συσσώρευσής τους τόσο στα οικοσυστήματα, όσο και στο πόσιμο νερό και στο ανθρώπινο σώμα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια