Αποχαιρετιστήριο πάρτι για τον Κααβάν, τον «μοναχικό ελέφαντα» του Πακιστάν

Αποχαιρετιστήριο πάρτι για τον Κααβάν, τον «μοναχικό ελέφαντα» του Πακιστάν Facebook Twitter
Αποχαιρετιστήριο πάρτι για τον Κααβάν, τον πιο μοναχικό ελέφαντα του Πακιστάν (Twitter/AdnanHameed)
0

Πολίτες, φίλοι αλλά και αξιωματούχοι του Πακιστάν έφτασαν σήμερα στον Ζωολογικό Κήπο του Ισλαμαμπάντ για το αποχαιρετίσουν τον Κααβάν, τον «μοναχικό ελέφαντα» του Πακιστάν, που φεύγει για την Καμπότζη.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων αλλά και η διάσημη τραγουδίστρια Cher αγωνίζονταν επί χρόνια για τον Κααβάν, διαμαρτυρόμενοι για τις άσχημες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε ο ελέφαντας, χωρίς συντροφιά άλλων ελεφάντων.

Τελικά, ο Κααβάν θα μεταφερθεί αεροπορικώς σε ένα καταφύγιο ζώων την επόμενη Κυριακή.

Με την ευκαιρία αυτή, πολλοί βουλευτές, ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα στον ζωολογικό κήπο, που ήταν στολισμένος με μπαλόνια, για να αποχαιρετίσουν το ζώο.

Μικρά παιδιά πόζαραν με τον ελέφαντα για φωτογραφίες και μια ορχήστρα του έπαιξε μουσική, ενώ εκείνος μασουλούσε αμέριμνος το γρασίδι του.

Ο Κααβάν λατρεύει τη μουσική και ο Αμίρ Χαλίλ, ένας κτηνίατρος της οργάνωσης διάσωσης ζώων Four Paws, δέθηκε μαζί με τον ελέφαντα, ο οποίος ήταν επιθετικός προς τους ανθρώπους παλιότερα, τραγουδώντας του τραγούδια του Φρανκ Σινάτρα.

Η εκπρόσωπος της Four Paws Μάριον Λόμπαρντ είπε ότι, μολονότι δεν είναι εύκολο να μεταφερθεί σε τέτοια απόσταση ένα ζώο που ζυγίζει 4,8 τόνους, ο Κααβάν ανταποκρίνεται καλά στην εκπαίδευση που λαμβάνει και είναι έτοιμος να φύγει.

«Αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια εκδήλωση για να δώσουν την ευκαιρία στον λαό και την κυβέρνηση του Πακιστάν να τον αποχαιρετίσουν, προτού ξεκινήσει τη νέα του ζωή στην Καμπότζη. Του ευχόμαστε λοιπόν, καλή συνταξιοδότηση», πρόσθεσε.

Ο Κααβάν εκπαιδευόταν επί εβδομάδες από ειδικούς που τον δελέαζαν με μπανάνες και άλλες λιχουδιές ώστε να συνηθίσει τον στενό χώρο και τους δυνατούς θορύβους που θα ακούει κατά τη 10ωρη πτήση μέχρι την Καμπότζη.

Η Cher πρόκειται να επισκεφθεί το Ισλαμαμπάντ αυτήν την εβδομάδα για να συναντηθεί τελικά με τον ελέφαντα για τον οποίο αγωνιζόταν επί χρόνια.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ/Dawn

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JBS: Υποσχέσεις για τον Αμαζόνιο και οι προκλήσεις στον βωμό παραγωγής βόειου κρέατος

Περιβάλλον / JBS: Υποσχέσεις για τον Αμαζόνιο και οι προκλήσεις στον βωμό παραγωγής βόειου κρέατος

Η JBS, η μεγαλύτερη εταιρεία κρέατος στον κόσμο, κινδυνεύει να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου έως το 2025, καθώς κτηνοτρόφοι και συνδικάτα προειδοποιούν για ανυπέρβλητα εμπόδια στην ιχνηλασιμότητα και την περιβαλλοντική συμμόρφωση
LIFO NEWSROOM
Άγρια λουλούδια στην πόλη: Κρυφή απειλή για τις μέλισσες από βαρέα μέταλλα στο έδαφος

Περιβάλλον / Άγρια λουλούδια στην πόλη: Κρυφή απειλή για τις μέλισσες από βαρέα μέταλλα στο έδαφος

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι άγρια λουλούδια σε αστικά εδάφη μπορεί να μεταφέρουν τοξικά μέταλλα στις μέλισσες - Τι προτείνουν οι επιστήμονες για την ασφάλεια των επικονιαστών
LIFO NEWSROOM
Κλιματική αλλαγή: Θανατηφόρες πλημμύρες και καταιγίδες έπληξαν πάνω από 400.000 ανθρώπους στην Ευρώπη το 2024

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Θανατηφόρες πλημμύρες και καταιγίδες έπληξαν πάνω από 400.000 ανθρώπους στην Ευρώπη το 2024

Η ευρωπαϊκή έκθεση για την κατάσταση του κλίματος «αποκαλύπτει» τον αντίκτυπο των ορυκτών καυσίμων στην ήπειρο κατά τη διάρκεια των θερμότερων 12 μηνών που έχουν καταγραφεί ποτέ
LIFO NEWSROOM