Δύο γιγαντιαία πάντα αφήνουν τον Καναδά για τα μπαμπού της Κίνας

Δύο γιγαντιαία πάντα αφήνουν τον Καναδά για τα μπαμπού της Κίνας Facebook Twitter
Καναδάς: Δύο γιγαντιαία πάντα ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Κίνα (Pixabay)
0

Δύο γιγαντιαία πάντα μπορούν πλέον να ελπίζουν σε ένα μπαμπού κορυφαίας ποιότητας καθώς έφυγαν από τον Καναδά και κατευθύνονται προς την Κίνα, η οποία διαθέτει αφθονία στη δική τους λιχουδιά.

Ο ζωολογικός κήπος του Κάλγκαρι προσπαθεί από τον Μάιο να επαναπατρίσει τον Er Shun και τον Da Mao επειδή η πανδημία έπληξε την μεταφορά των φρέσκων μπαμπού στη χώρα.

Χρειάστηκαν δε, πολλοί μήνες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες άδειες για να μπορέσουν τα ταξιδέψουν τα πάντα.

Ο Ζωολογικός Κήπος του Κάλγκαρι σε tweet του ανέφερε πως «ΣΗΜΕΡΑ είναι η μέρα που τα γιγαντιαία πάντα επιστρέφουν στο σπίτι τους».

Ο Er Shun και ο Da Mao έφτασαν στον Καναδά το 2014 και επρόκειτο να παραμείνουν για 10 χρόνια, στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ του Καναδά και της Κίνας.

Η Κίνα τους είχε δανείσει ως ένδειξη καλής θέλησης μεταξύ των δύο χωρών, μια χειρονομία που έχει καθιερωθεί ως «διπλωματία των πάντα».

Σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο, το 99% της διατροφής ενός γιγαντιαίου πάντα αποτελείται από φρέσκο μπαμπού. Κάθε ενήλικο γιγαντιαίο πάντα καταναλώνει περίπου 40 κιλά μπαμπού καθημερινά.

Ο ζωολογικός κήπος που εδρεύει στην Αλμπέρτα εισήγαγε φρέσκο μπαμπού από την Κίνα, αλλά όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού τα πράγματα άλλαξαν και προσπάθησε να καλύψει τις ανάγκες των πάντα από αλλού.

Τον Μάιο, ο ζωολογικός κήπος ανακοίνωσε όμως, ότι θα έπρεπε να επιστρέψει τα δύο ζώα, τέσσερα χρόνια νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, ώστε να μπορούν να απολαύσουν φρέσκα μπαμπού από την Κίνα.

Αλλά, τον Αύγουστο, ο ζωολογικός κήπος είπε ότι, παρά τη συνεργασία του τόσο με την καναδική όσο και με την κινεζική κυβέρνηση, η Κίνα δεν είχε εγκρίνει τις διεθνείς άδειες λόγω αλλαγών στους νόμους, που σχετίζονται με την πανδημία.

Τότε ο ζωολογικός κήπος είπε ότι το φρέσκο μπαμπού θα μπορούσε να προέρχεται μόνο από τη γειτονική επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας αλλά σύντομα και αυτή η προσφορά μειώθηκε.

«Η διαρκής καθυστέρηση για τις απαραίτητες άδειες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ευημερία αυτών των δύο πανέμορφων γιγαντιαίων πάντα», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ζωολογικού κήπου του Κάλγκαρι, Κλεμέν Λάντιερ.

Ο ζωολογικός κήπος ανέφερε την Παρασκευή ότι μετά από «πολλούς μήνες σκληρής δουλειάς εξασφαλίστηκαν οι διεθνείς άδειες» ώστε να επιστρέψουν τα αγαπημένα μας πάντα σπίτι, στην Κίνα».

Με πληροφορίες του BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι σε κρίση: Μαζική λεύκανση πλήττει το 84% των υφάλων

Περιβάλλον / Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι σε κρίση: Μαζική λεύκανση πλήττει το 84% των υφάλων

Πάνω από το 84% των κοραλλιογενών υφάλων παγκοσμίως έχουν υποστεί λεύκανση λόγω ακραίων θερμοκρασιών στους ωκεανούς - Ο πλανήτης σε αχαρτογράφητα νερά, προειδοποιούν οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
JBS: Υποσχέσεις για τον Αμαζόνιο και οι προκλήσεις στον βωμό παραγωγής βόειου κρέατος

Περιβάλλον / JBS: Υποσχέσεις για τον Αμαζόνιο και οι προκλήσεις στον βωμό παραγωγής βόειου κρέατος

Η JBS, η μεγαλύτερη εταιρεία κρέατος στον κόσμο, κινδυνεύει να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου έως το 2025, καθώς κτηνοτρόφοι και συνδικάτα προειδοποιούν για ανυπέρβλητα εμπόδια στην ιχνηλασιμότητα και την περιβαλλοντική συμμόρφωση
LIFO NEWSROOM
Άγρια λουλούδια στην πόλη: Κρυφή απειλή για τις μέλισσες από βαρέα μέταλλα στο έδαφος

Περιβάλλον / Άγρια λουλούδια στην πόλη: Κρυφή απειλή για τις μέλισσες από βαρέα μέταλλα στο έδαφος

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι άγρια λουλούδια σε αστικά εδάφη μπορεί να μεταφέρουν τοξικά μέταλλα στις μέλισσες - Τι προτείνουν οι επιστήμονες για την ασφάλεια των επικονιαστών
LIFO NEWSROOM
Κλιματική αλλαγή: Θανατηφόρες πλημμύρες και καταιγίδες έπληξαν πάνω από 400.000 ανθρώπους στην Ευρώπη το 2024

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Θανατηφόρες πλημμύρες και καταιγίδες έπληξαν πάνω από 400.000 ανθρώπους στην Ευρώπη το 2024

Η ευρωπαϊκή έκθεση για την κατάσταση του κλίματος «αποκαλύπτει» τον αντίκτυπο των ορυκτών καυσίμων στην ήπειρο κατά τη διάρκεια των θερμότερων 12 μηνών που έχουν καταγραφεί ποτέ
LIFO NEWSROOM