Ένα βουνό με σκουπίδια και πλαστικά δεσπόζει στην πλατεία Συντάγματος από το πρωί της Πέμπτης.
Ο τεράστιος όγκος δεν οφείλεται σε κάποια απροσεξία ή βανδαλισμό, αλλά είναι εκεί για να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα στους Αθηναίους.
Ποιος φταίει για την πλαστική ρύπανση;
Το ερώτημα θέτει η Greenpeace που βρίσκεται πίσω από τη δράση.
Η πλαστική ρύπανση έφτασε στην πλατεία Συντάγματος! Έλα να δεις από κοντά τι βρήκαμε καθαρίζοντας την παραλία Χάρακας στη Νότια Εύβοια. Σε περιμένουμε, μέχρι τις 13:00 >> https://t.co/FmrObWPUfG#BreakFreeFromPlastic pic.twitter.com/5SrlMQWWco
— Greenpeace Greece (@greenpeace_gr) October 4, 2018
Το κάλεσμα σε ενημέρωση και δράση:
Το πλαστικό έχει πλημμυρίσει τη ζωή μας. Σχεδόν ό,τι καταναλώνουμε βρίσκεται σε πλαστικό περιτύλιγμα ή αποτελείται από πλαστικό: ρούχα, τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, φαγητά και ροφήματα στο χέρι και πολλά άλλα προϊόντα. Το πλαστικό έχει οδηγήσει στη δημιουργία ενός καταναλωτικού προτύπου που βασίζεται στην πολύ μικρή διάρκεια ζωής των προϊόντων και σε καταναλωτικές επιλογές που καθοδηγούνται περισσότερο από τη δύναμη της μάρκας και λιγότερο από τις πραγματικές μας ανάγκες.
Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε μία από τις πιο ρυπασμένες θάλασσες του πλανήτη. Στην Ελλάδα, περίπου 40 τόνοι πλαστικού καταλήγουν στο φυσικό περιβάλλον κάθε μέρα! Εδώ και χρόνια, μας λένε ότι η ανακύκλωση και η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων μπορεί να λύσει το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης. Όμως, ενώ αυτά είναι απαραίτητα μέτρα, δεν είναι αρκετά: οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής και διαχείρισης πλαστικού μίας χρήσης οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τον καταναλωτή.
Μαζί μπορούμε να τις πιέσουμε να επαναξιολογήσουν τον τρόπο που διαθέτουν τα προϊόντα τους στην αγορά και να μειώσουν δραστικά την εξάρτησή τους από το πλαστικό μίας χρήσης.
σχόλια