Εντοπίστηκε σπάνια κίτρινη χελώνα στην Ινδία

Εντοπίστηκε σπάνια κίτρινη χελώνα στην Ινδία Facebook Twitter
Εντοπίστηκε σπάνια κίτρινα χελώνα στην Ινδία
0

Μια σπάνια κίτρινη χελώνα εντοπίστηκε στην Ινδία την Κυριακή με το βίντεο του ζώου να γίνεται viral.

Τη χελώνα εντόπισαν για πρώτη φορά οι κάτοικοι στο Balasore και όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, η περίεργη χελώνα μοιάζει περισσότερο με λεμόνι παρά με ερπετό.

Η χελώνα παραδόθηκε σε δασικούς υπαλλήλους και οι ειδικοί της άγριας ζωής ισχυρίζονται ότι είναι πιθανώς μια αλμπίνο μετάλλαξη μιας κοινής χελώνας.

Ο αλμπινισμός είναι ένας τύπος γενετικής διαταραχής όπου υπάρχει μικρή ή καθόλου παραγωγή χρωστικής ουσίας στο δέρμα, τα μάτια και τα μαλλιά, ή ακόμα στη γούνα και τα φτερά των ζώων.

Σύμφωνα με το National Geographic, ο αλμπινισμός είναι σπάνιος, αλλά μπορεί να επηρεάσει πολλά διαφορετικά ζώα.

Μερικά ζώα αλμπίνο μπορεί να παρουσιάζουν δυσκολίες στη διαβίωσή τους στην φύση. Τα ζώα που δεν είναι θηλαστικά, όπως η χελώνα, μπορούν επίσης να είναι αλμπίνο, αλλά μπορεί να μην φαίνονται εντελώς λευκά επειδή  παράγουν άλλες χρωστικές εκτός από τη μελανίνη.

Σε συνέντευξή του στο Asian News International (ANI), ο φύλακας άγριας ζωής Bhanoomitra Acharya είπε ότι ήταν ένα μοναδικό εύρημα.

«Αυτή η χελώνα που διασώθηκε έχει κίτρινο κρανίο και σώμα. Πραγματικά είναι πολύ σπάνια. Δεν έχω δει ποτέ τέτοια χελώνα στη ζωή μου», είπε.

Μια άλλη σπάνια χελώνα εντοπίστηκε επίσης πρόσφατα στην περιοχή, ανέφερε το πρακτορείο ANI. Τον περασμένο μήνα, μια χελώνα Trionychidae, με μαλακό κέλυφος που συνήθως βρίσκεται στην Αφρική, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική, εντοπίστηκε από έναν ψαρά. Η χελώνα απελευθερώθηκε αργότερα πίσω στην περιοχή όπου βρέθηκε, σύμφωνα με το ANI.


Με πληροφορίες του Reuters/CBSNews

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Το λεξικό της COP29: Βασικές έννοιες για τη φετινή διάσκεψη για το κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Περιβάλλον / COP29: Όροι-κλειδιά και βασικές έννοιες της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν είναι από τα πρώτα κράτη που αναπτύχθηκαν οικονομικά λόγω πετρελαίου και εξακολουθεί να βασίζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για το 90% των εξαγωγών του
LIFO NEWSROOM
Η ανθρωπότητα έχει ήδη θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C από το 1700

Περιβάλλον / Από το 1700 μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έχει θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C

Η αλλαγή της βάσης εκτίμησης μπορεί να θεωρηθεί ως «μετακίνηση των στόχων» για την κλιματική δράση, καθώς το τρέχον επίπεδο θέρμανσης είναι σαφώς κοντά στο όριο των 1,5°C, ανεξάρτητα από την αρχική βάση
LIFO NEWSROOM