Η Γκρέτα Τούνμπεργκ θα διασχίσει τον Ατλαντικό με ιστιοπλοϊκό

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ θα διασχίσει τον Ατλαντικό με ιστιοπλοϊκό Facebook Twitter
ΕΡΑ
2

Η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ θα διασχίσει με ιστιοπλοϊκό τον Ατλαντικό τον επόμενο μήνα, για να παραστεί σε μια σειρά συνόδων για το κλίμα και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ. 

«Καλά νέα!» έγραψε σε tweet η 16χρονη, που έγινε ευρέως γνωστή για τις κινητοποιήσεις που οργάνωνε κάθε Παρασκευή για την προστασία του περιβάλλοντος, εξηγώντας ότι της «προσφέρθηκε μια θέση στο ιστιοπλοϊκό Malizia II. Θα διασχίσουμε στα μέσα Αυγούστου τον Ατλαντικό Ωκεανό από τη Βρετανία έως τη Νέα Υόρκη». Το Malizia II είναι αγωνιστικό ιστιοφόρο, με επικεφαλής τον Γερμανό σκίπερ Μπόρις Χέρμαν και τον Πιερ Κασιράγκι του Μονακό. Την Τούνμπεργκ θα συνοδεύει επίσης ο πατέρας της Σβάντε Τούνμπεργκ όπως και ο σκηνοθέτης Νέιθαν Γκρόσμαν, που θα κάνει ένα ντοκιμαντέρ για το ταξίδι αυτό.


«Νιώθω ταπεινότητα που η Γκρέτα αποδέχθηκε την προσφορά μας ως την επιλογή με τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα για να διαπλεύσει τον Ατλαντικό, παρά την έλλειψη άνεσης για εκείνη» τόνισε ο Χέρμαν σε μια ανακοίνωση. Μια εκπρόσωπος τύπου της ομάδας του Malizia είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι το ταξίδι θα μπορούσε να είναι δύσκολο, «όμως η Γκρέτα είναι ένα θαρραλέο κορίτσι που θα τα καταφέρει».

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, που θα πάρει εκπαιδευτική άδεια από το σχολείο της, είπε ότι σχεδιάζει να παραστεί στη Σύνοδο του ΟΗΕ για τη Δράση υπέρ του Κλίματος στις 23 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, όπως και να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για το κλίμα που έχουν προγραμματιστεί για τις 20 και 27 Σεπτεμβρίου. Επίσης, θα επισκεφθεί τον Καναδά και το Μεξικό προτού μεταβεί στο Σαντιάγο της Χιλής για το ετήσιο Συνέδριο για την κλιματική αλλαγή του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο.

«Την περασμένη χρονιά, εκατομμύρια νέοι ύψωσαν τις φωνές τους για να κάνουν τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να ξυπνήσουν μπροστά στην επείγουσα κατάσταση για το κλίμα και το περιβάλλον. Τους επόμενους μήνες, στις εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη και το Σαντιάγο της Χιλής θα αποδειχθεί εάν άκουγαν» σημείωσε η νεαρή ακτιβίστρια. Το αγωνιστικό σκάφος Malizia είναι «εξοπλισμένο με ηλιακά πάνελ και υποβρύχιες τουρμπίνες που επιτρέπουν ένα διατλαντικό ταξίδι με μηδενικές εκπομπές άνθρακα» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για το ταξίδι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/dpa

Περιβάλλον
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

OK -------- Απόφαση-σταθμός στις ΗΠΑ: Η Chevron πληρώνει $744 εκατ. για περιβαλλοντική ζημιά στη Λουιζιάνα

Περιβάλλον / Απόφαση-σταθμός στις ΗΠΑ: Η Chevron πληρώνει $744 εκατ. για περιβαλλοντική ζημιά στη Λουιζιάνα

Για δεκαετίες, οι δραστηριότητες της Chevron υπονόμευαν ένα από τα πιο κρίσιμα οικοσυστήματα των ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω τους μια περιβαλλοντική καταστροφή που πλέον μοιάζει μη αναστρέψιμη, όπως έκρινε δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Η κλιματική κρίση θα καταστρέψει τον καπιταλισμό, προειδοποιεί κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία

Περιβάλλον / Η κλιματική κρίση θα καταστρέψει τον καπιταλισμό, προειδοποιεί κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία

Απαιτείται επειγόντως δράση για να σωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορούν να λειτουργήσουν οι αγορές –και ο ίδιος ο πολιτισμός–, λέει ανώτερο στέλεχος της Allianz
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θα ηταν ωραιο, ιδιως για τα νεα κοριτσια, να βλεπαμε τετοια αρθρα φατσα-καρτα με μεγαλη φωτογραφια ως σημαντικοτερο νεο απο το ποια προτυπα ομορφιας εχει η Μαρκλ κ η οποιαδηποτε αλλη σελεμπριτυ... Γιατι τα σωστα προτυπα ειναι πιο σημαντικα απο τις πωλησεις και τα ΜΜΕ εχετε ευθυνη.
Στα καμποσα χρόνια που σχολιάζω εδώ, αυτή είναι η 2η ή 3η φορά που δίνω ψήφο σε κάποιο σχόλιο.Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι το έγραψε γυναίκα (κρίνοντας από το νικ).