Το μαγνητικό πεδίο της Γης χαρίζει μια «υπερδύναμη» στις θαλάσσιες χελώνες

Το μαγνητικό πεδίο της Γης χαρίζει μια «υπερδύναμη» στις θαλάσσιες χελώνες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pexels
0

Το μαγνητικό πεδίο της Γης πυροδοτεί μια υπερδύναμη στις θαλάσσιες χελώνες που τις κάνει να «χορεύουν».

Ένα από τα βαθύτερα μυστήρια της Γης βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας και αυτό είναι ο πυρήνας του πλανήτη. Αυτή η καυτή, συμπαγής σφαίρα έχει περίπου το 70% του μεγέθους της σελήνης. Ένα από τα πράγματα στα οποία βοηθά ο πυρήνας, είναι στην καθοδήγηση πολλών ζώων όταν μεταναστεύουν.

Για παράδειγμα, οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα κάνουν εντυπωσιακά μεταναστευτικά ταξίδια στους ωκεανούς και έχουν μια «υπερδύναμη» που τις οδηγεί στις περιοχές όπου είναι για να φωλιάσουν. Οι χελώνες βασίζονται στο μαγνητικό πεδίο της Γης για να πλοηγηθούν και να προσανατολιστούν προς τη σωστή κατεύθυνση. Τώρα, μια νέα μελέτη έδειξε ότι οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα απομνημονεύουν τα μαγνητικά πεδία για να τις βοηθήσουν να βρουν τροφή μετά τη μετανάστευση.

Στην πραγματικότητα, οι θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα θα «χορέψουν» με ένα συγκεκριμένο μοτίβο κίνησης για να ανταποκριθούν στα μαγνητικά σημάδια που τους υπενθυμίζουν πού βρήκαν τροφή.

Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το λιώσιμο των πάγων απειλεί την τροφή και το νερό δύο δισ. ανθρώπων, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Περιβάλλον / Το λιώσιμο των πάγων απειλεί την τροφή και το νερό δύο δισ. ανθρώπων, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Έκθεση της Unesco υπογραμμίζει την «άνευ προηγουμένου» απώλεια των παγετώνων της Γης που οφείλεται στην κλιματική κρίση και απειλεί τα οικοσυστήματα, τη γεωργία και τις πηγές νερού
LIFO NEWSROOM
Οι θερμοκρασίες ρεκόρ που καταγράφηκαν το 2024 επιτάχυναν το λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης των θαλασσών

Περιβάλλον / Οι θερμοκρασίες ρεκόρ του 2024 επιτάχυναν το λιώσιμο των πάγων

Οι μέσες ετήσιες θερμοκρασίες το 2024 ήταν κατά 1,55° Κελσίου υψηλότερες σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, ξεπερνώντας κατά 0,1° Κελσίου το προηγούμενο ρεκόρ του 2023, επεσήμανε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός
LIFO NEWSROOM