Μαλδίβες: Χελώνα γέννησε τα αβγά της σε αεροδιάδρομο που φτάνει στην αμμουδιά

Μαλδίβες: Χελώνα γέννησε τα αβγά της σε αεροδιάδρομο που φτάνει στην αμμουδιά Facebook Twitter
Adam Nasym/Twitter
0

Μια χελώνα στις Μαλδίβες, αναγκάστηκε να γεννήσει τα αβγά της στη μέση αεροδιαδρόμου που εκτεινόταν μέχρι την αμμουδιά του νησιού Maafaru, εκεί που κάποτε οι χελώνες γεννούσαν ανενόχλητες και χωρίς κινδύνους για τα εκκολαπτόμενα μικρά τους. 

Στη φωτογραφία που κάνει τον γύρω του διαδικτύου, φαίνεται μια πράσινη θαλάσσια χελώνα και τα αβγά της, στη μέση του αεροδιαδρόμου μήκους 2,2 χιλιομέτρων, στο Maaafaru.  

Οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες είναι είδος που απειλείται με εξαφάνιση σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Οι χελώνες σχεδόν πάντα επιστρέφουν στο σημείο της παραλίας που είχαν γεννηθεί ώστε να γεννήσουν τα αβγά τους, πολλές φορές μετά από επικά ταξίδια πολλών ετών και αναρίθμητων ναυτικών μιλίων. 

Ωστόσο, παρά το ζοφερό περιστατικό που αποτυπώθηκε στην φωτογραφία, ντόπιοι ανέφεραν πως η κατάσταση της υγείας της χελώνας είναι καλή και πως επέστρεψε στην θάλασσα. 

Εκατοντάδες χελώνες συρρέουν κάθε χρόνο στο Maafaru και γεννούν τα αβγά τους.

Από την πλευρά τους, οι Αρχές του νησιού υποστήριζαν πως ο αριθμός των χελωνών που επισκέπτεται το νησί δεν έχει μειωθεί μετά την κατασκευή του αεροδιαδρόμου πέρυσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας The Edition. 

Η κατασκευή του Διεθνούς Αεροδρομίου του Maafaru δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. 

Με την έναρξη της λειτουργίας του θα μπορεί να φιλοξενεί ταυτόχρονα έξι αεροσκάφη, ενώ θα χτιστεί και ένα ξενοδοχείο.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας των Μαλδιβών, Αμπντούλ Γκαγιούμ, είχε δηλώσει πως το αεροδρόμιο, που στοίχισε 60 εκατομμύρια δολάρια, ήταν μια δωρεά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.  

«Το ερώτημα παραμένει. Πόση από τη βιοποικιλότητα των Μαλδίβων πρέπει να θυσιαστεί για να προχωρήσει η χώρα βιομηχανικά και οικονομικά;», αναφέρει η The Edition στο άρθρο της για το συμβάν. 

Με πληροφορίες από Independent

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα είδη ανακαλύφθηκαν στο Περού: Από αμφίβια ποντίκια μέχρι ψάρια με μεγάλες κεφαλές

Περιβάλλον / Νέα είδη ανακαλύφθηκαν στο Περού: Από αμφίβια ποντίκια μέχρι ψάρια με μεγάλες κεφαλές

Εκτός από τα ήδη επιβεβαιωμένα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν εντοπίσει έως και 48 ακόμη νέα είδη, τα οποία θα πρέπει να μελετηθούν περαιτέρω για την επίσημη αναγνώρισή τους
LIFO NEWSROOM
Συγκινητική ιστορία: Δύο ορφανές τίγρεις της Σιβηρίας επανενώθηκαν μετά από ταξίδι 200 χλμ. στα ρωσικά δάση

Περιβάλλον / Συγκινητική ιστορία: Δύο ορφανές τίγρεις της Σιβηρίας επανενώθηκαν μετά από ταξίδι 200 χλμ. στα ρωσικά δάση

Η ρομαντική ιστορία του Μπόρις και της Σβετλάγια δημιουργεί ελπίδες για τον απειλούμενο πληθυσμό των τίγρεων στα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλιματική αλλαγή, βιοποικιλότητα και επισιτιστική ανασφάλεια απαιτούν ολιστική προσέγγιση, προειδοποιεί μελέτη

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή, βιοποικιλότητα και επισιτιστική ανασφάλεια απαιτούν ολιστική προσέγγιση, προειδοποιεί μελέτη

Βιοποικιλότητα, νερό, τρόφιμα, υγεία και κλιματική αλλαγή, είναι οι πέντε βασικοί τομείς που επηρεάζουν ο ένας τον άλλο και γι' αυτό απαιτείται ολιστική λύση
LIFO NEWSROOM
«Σαν ένα γιγάντιο σπιτάκι για πουλιά»: Οι εθελοντές που σώζουν τις έγκυες φώκιες της Φινλανδίας

Περιβάλλον / «Σαν ένα γιγάντιο σπιτάκι για πουλιά»: Οι εθελοντές που σώζουν τις έγκυες φώκιες της Φινλανδίας

Για να αντιμετωπίσουν την κρίση, εθελοντές συγκεντρώνουν χιόνι και δημιουργούν σωρούς μήκους 7 μέτρων και ύψους 1,5 μέτρου κατά μήκος της παγωμένης λίμνης
LIFO NEWSROOM
Πλαστική ρύπανση: Κανένας περιορισμός, απογοητευτική η εφαρμογή του νόμου

Περιβάλλον / Πλαστική ρύπανση: Κανένας περιορισμός, απογοητευτική η εφαρμογή του νόμου

Γιατί δεν περιορίζεται η πλαστική ρύπανση στην Ελλάδα; Μια αποκαλυπτική έκθεση του WWF η οποία δίνει απαντήσεις για τις αλλαγές που δεν έγιναν στην καθημερινότητά μας, τις ευθύνες της πολιτείας αλλά και τη συμπεριφορά των πολιτών.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ