Μια χελώνα στις Μαλδίβες, αναγκάστηκε να γεννήσει τα αβγά της στη μέση αεροδιαδρόμου που εκτεινόταν μέχρι την αμμουδιά του νησιού Maafaru, εκεί που κάποτε οι χελώνες γεννούσαν ανενόχλητες και χωρίς κινδύνους για τα εκκολαπτόμενα μικρά τους.
Στη φωτογραφία που κάνει τον γύρω του διαδικτύου, φαίνεται μια πράσινη θαλάσσια χελώνα και τα αβγά της, στη μέση του αεροδιαδρόμου μήκους 2,2 χιλιομέτρων, στο Maaafaru.
Οι πράσινες θαλάσσιες χελώνες είναι είδος που απειλείται με εξαφάνιση σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.
Οι χελώνες σχεδόν πάντα επιστρέφουν στο σημείο της παραλίας που είχαν γεννηθεί ώστε να γεννήσουν τα αβγά τους, πολλές φορές μετά από επικά ταξίδια πολλών ετών και αναρίθμητων ναυτικών μιλίων.
Ωστόσο, παρά το ζοφερό περιστατικό που αποτυπώθηκε στην φωτογραφία, ντόπιοι ανέφεραν πως η κατάσταση της υγείας της χελώνας είναι καλή και πως επέστρεψε στην θάλασσα.
Εκατοντάδες χελώνες συρρέουν κάθε χρόνο στο Maafaru και γεννούν τα αβγά τους.
Από την πλευρά τους, οι Αρχές του νησιού υποστήριζαν πως ο αριθμός των χελωνών που επισκέπτεται το νησί δεν έχει μειωθεί μετά την κατασκευή του αεροδιαδρόμου πέρυσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας The Edition.
Η κατασκευή του Διεθνούς Αεροδρομίου του Maafaru δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
Με την έναρξη της λειτουργίας του θα μπορεί να φιλοξενεί ταυτόχρονα έξι αεροσκάφη, ενώ θα χτιστεί και ένα ξενοδοχείο.
Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας των Μαλδιβών, Αμπντούλ Γκαγιούμ, είχε δηλώσει πως το αεροδρόμιο, που στοίχισε 60 εκατομμύρια δολάρια, ήταν μια δωρεά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
«Το ερώτημα παραμένει. Πόση από τη βιοποικιλότητα των Μαλδίβων πρέπει να θυσιαστεί για να προχωρήσει η χώρα βιομηχανικά και οικονομικά;», αναφέρει η The Edition στο άρθρο της για το συμβάν.
Με πληροφορίες από Independent
σχόλια