Ο Μάτζικ και ο Σφεν, το ομόφυλο ζευγάρι πιγκουίνων, έχει πλέον παιδί

Ο Μάτζικ και ο Σφεν, το ομόφυλο ζευγάρι πιγκουίνων, έχει πλέον παιδί Facebook Twitter
0

Δυο αρσενικοί πιγκουίνοι, στους οποίους είχε ανατεθεί η φροντίδα ενός θετού αυγού, υποδέχθηκαν την Παρασκευή έναν μικροσκοπικό νεοσσό πιγκουίνο Gentoo, σύμφωνα με το Sea Life Aquarium του Σίδνεϊ.

Το ζευγάρι, ο Μάτζικ και ο Σφεν, έγιναν πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο αυτό τον μήνα, όταν το Ενυδρείο τους εμπιστεύτηκε το αυγό έπειτα από επιτυχή δοκιμή με ένα ψεύτικο, αναφέρει το Reuters. 


Ο ανώνυμος προς το παρόν νεοσσός, βάρους 91 γραμμαρίων, γεννήθηκε το απόγευμα της 19ης Οκτωβρίου και έγινε ο πρώτος πιγκουίνος της υπο-Ανταρκτικής που γεννήθηκε στο Ενυδρείο. 

Ο Μάτζικ και ο Σφεν, το ομόφυλο ζευγάρι πιγκουίνων, έχει πλέον παιδί Facebook Twitter


Το ζευγάρι, που συνδέθηκε πριν την περίοδο επώασης του 2018, ξεμωράθηκε με τον υιοθετημένο νεοσσό, δήλωσε η Tish Hannan, εκπρόσωπος του Sea Life Aquarium. 

«Κατά τις πρώτες είκοσι μέρες στη ζωή του, ο πιγκουίνος είναι πλέον ευάλωτος, έτσι είναι υπερβολικά σημαντικό για τον νεογνό να είναι χαρούμενος, υγιής και να ταΐζεται σωστά από τους γονείς του» πρόσθεσε.  


Ο Μάτζικ και ο Σφέν, τοποθέτησαν τον αυγό σε μια κυκλική φωλιά φτιαγμένη από βότσαλα και μοιράστηκαν αρμοδιότητες, ο ένας περιπολούσε για πιθανούς κινδύνους και ο άλλος κρατούσε το αυγό ζεστό, αναφέρει το Reuters. 

Υπάρχει μικρή διαφορά στην εκτροφή ανάμεσα στα ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια των πιγκουίνων Gentoo, τα οποία μοιράζονται ισότιμα την γονική μέριμνα και τις υποχρεώσεις διατροφής, δήλωσε η Hannan πριν τη γέννηση, προσθέτοντας πως το παράδειγμα δεν είναι το πρώτο ανάμεσα στους ζωολογικούς κήπους του κόσμου. 

Σύμφωνα με το Reuters, ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «And Tango Makes Three», που βασίζεται στην πραγματική ιστορία δυο πιγκουίνων στον ζωολογικό κήπο του Central Park της Νέας Υόρκης οι οποίοι εξέθρεψαν τον δικό τους νεοσσό, αναγνωρίστηκε από ορισμένους για την περιγραφή μη παραδοσιακών δομών οικογένειας. 


Το βιβλίο ήταν ανάμεσα στους τίτλους που το Χονγκ Κονγκ απέσυρε από τις βιβλιοθήκες του φέτος, μετά από πιέσεις οργανώσεων κατά των ομοφυλοφίλων, ανέφερε η South China Morning Post. 

Οι πιγκουίνοι της υπό-Ανταρκτικής αντιμετωπίζουν μια σειρά απειλών στη φύση ανάμεσα στις οποίες η απώλεια των βιοτόπων τους εξαιτίας της ρύπανσης από το πλαστικό που συχνά μπορεί να περάσει στα μικρά τους μέσω του ταΐσματος, αναφέρει το Sea Life Aquarium σε ανακοίνωσή του. 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτές είναι οι πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου

Περιβάλλον / Αυτές είναι οι πιο μολυσμένες χώρες του κόσμου - Η θέση της Ελλάδας

Τα προβλήματα είναι πιθανό να επιδεινωθούν αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν να μοιράζονται δεδομένα για την ποιότητα του αέρα που συγκεντρώθηκαν από τις πρεσβείες και τα προξενεία τους παγκοσμίως λόγω «περιορισμών χρηματοδότησης»
LIFO NEWSROOM
«Ματωμένο φεγγάρι» και… εξαφάνιση των δακτυλίων του Κρόνου: Τα αστρονομικά γεγονότα του Μαρτίου

Περιβάλλον / «Ματωμένο φεγγάρι» και… εξαφάνιση των δακτυλίων του Κρόνου: Τα αστρονομικά γεγονότα του Μαρτίου

Τη νύχτα της 13ης προς 14η Μαρτίου, οι παρατηρητές του ουρανού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ολική έκλειψη Σελήνης, γνωστή και ως «Ματωμένο Φεγγάρι»
LIFO NEWSROOM
Τι εμποδίζει τις χώρες να καταργήσουν σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα

Περιβάλλον / Τι εμποδίζει τις χώρες να καταργήσουν σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα

Οι εταιρείες μπορούν να μηνύσουν τις κυβερνήσεις για το κλείσιμο πετρελαιοπηγών και ορυχείων - και ο κίνδυνος τεράστιων αποζημιώσεων ήδη εμποδίζει τις χώρες να ψηφίσουν πράσινους νόμους, λένε οι υπουργοί
LIFO NEWSROOM