Από τους Θιβετιανούς μοναχούς που παίζουν μπάσκετ καθώς η τήξη του πάγου στα Ιμαλάια τους επιτρέπει να έχουν γήπεδο ως τη ρύπανση που κρύβεται πίσω από το Ταζ Μαχάλ, αλλά και μέσα από διάφορα άλλα στιγμιότυπα που παρουσιάζονται στις υπόλοιπες φωτογραφίες του άρθρου, φαίνεται ολοκάθαρα το πόσο η οικολογική άγνοια και οι κλιματικές αλλαγές έχουν επηρεάσει συντριπτικά τη ζωή όλων. Οι εξαιρετικές εικόνες είναι μία επιλογή από τις συμμετοχές φωτογράφων και σκηνοθετών από 70 χώρες του κόσμου στο διαγωνισμό περιβαλλοντικής φωτογραφίας Atkins Ciwem και θα παρουσιαστούν στο The Royal Geographical Society στο Λονδίνο στις 29 Ιουνίου ως τις 21 Αυγούστου.Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 28 Ιουνίου.
Η ζωή των νομάδων στην Ισπανία. Η νομαδική ζωή σχετίζεται με τη μακραίωνη παράδοση της μετακίνησης του ζωικού κεφαλαίου πολλά μίλια σε αναζήτηση καλύτερων βοσκότοπων για το χειμώνα και το καλοκαίρι. Στη φωτογραφία η οικογένεια Alarcon μεταφέρει τα πρόβατά της από το σπίτι τους στη Φατιμά (Γρανάδα) στο Las Navas de San Juan (Jaen) κάνοντας ένα ταξίδι 124 μιλίων με τα πόδια. Περισσότερες από 100 ισπανικές οικογένειες συνεχίζουν τη νομαδική παράδοση κάθε χρόνο.
Γεωθερμική ενέργεια, Ισλανδία. Πάνω από το 90 % των κατοικιών της Ισλανδίας θερμαίνονται από τη γεωθερμική ενέργεια και τροφοδοτούνται ενεργειακά από υδροηλεκτρικό εργοστάσιο. Με τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη οι παγετώνες της Ισλανδίας λιώνουν γρήγορα παρέχοντας ένα απίστευτο ποσό υδροηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο η συλλογή ενέργειας από τη φύση δεν είναι χωρίς συνέπειες για το περιβάλλον.
Καλλιέργεια φυκιών στο μαλαισιανό Βόρνεο. Η καλλιέργεια φυκιών έχει προωθηθεί σε μεγάλο βαθμό ως εναλλακτική λύση για σταθερό και βιώσιμο εισόδημα για τους αλιείς της περιοχής Semporna, οι οποίοι έίχαν πιεστεί από την υπεραλίευση.
Ηλιακά πορτρέτα στην Ινδία. Χωρικοί στη περιοχή της Odisha χρησιμοποιούν ως παγίδες ψαριών καλάθια κωνικού σχήματος και ηλιακό φως. Λιγότεροι από τους μισούς των 42 εκατομμύρια κατοίκων της πολιτείας χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο. Περίπου 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ζουν χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια και σχεδόν το ένα τέταρτο από αυτούς είναι στην Ινδία.
Η ζωή στο Boiler, Δυτική Βεγγάλη, Ινδία. Οι μονάδες αυτές καίνε και βράζουν σκόνη (ένα υποπροϊόν των τελικών προϊόντων δέρματος) και άλλα προιόντα για τη κατασκευή λιπασμάτων και ιχθυοτροφών στην Καλκούτα .Ο πυκνός καπνός από τους φούρνους συμβάλλει στην κακή ποιότητα του αέρα της Καλκούτα.
Υδροπονία στο RHS Chelsea Flower Show. Ηνωμένο Βασίλειο. Το μέλλον του φαγητού. Τα υδροπονικά φυτά στο περίπτερο της Rocket Science αναπτύσσονται για χρήση στο διάστημα αλλά και για να τροφοδοτήσουν τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό της Γης.
Πλημμύρες στην West Yorkshire, Ηνωμένο Βασίλειο. Στις 26 Δεκεμβρίου του 2015, η ακμάζουσα πόλη Hebden Bridge στην κοιλάδα Calder είχε πλημμυρίσει. Ήχησαν σειρήνες στις 7.30 το πρωί, προειδοποιώντας τους κατοίκους για την άνοδο των υδάτων.
Το οροπέδιο, Θιβέτ. Βουδιστές μοναχοί παίζουν μπάσκετ, στο μοναστήρι τους που βρίσκεται σε βουνοπλαγιά στο Zado του Θιβέτ. Οι μοναχοί αναφέρουν τις όλο και θερμότερες θερμοκρασίες το χειμώνα κάθε χρόνο καθώς και τη μείωση της ποσότητας του γλυκού νερού στο οροπέδιο του Θιβέτ.
Πίσω από το Taj Mahal, India. Η φιγούρα του Taj Mahal νωρίς το πρωί, σχηματίζει το σκηνικό για τη γεμάτη σκουπίδια όχθη του ποταμού Yamuna στην Agra, όπου διακρίνεται ένας άνδρας να ψάχνει για τιμαλφή.
Εργάτες χαλικιών της Chittagong, Μπαγκλαντές. Οι εργάτες κοιτούν πίσω από ένα τζάμι σε εργοτάξιο σύνθλιψης χαλικιών στην Chittagong. Γεμάτο σκόνη και την άμμο, είναι ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για εργασία, παρ' όλα αυτά εκατοντάδες άνθρωποι δουλεύουν εδώ για την επιβίωσή τους.