Πιράνχας στη Βρετανία; - Κι όμως δύο σαρκοβόρα ψάρια βρέθηκαν σε μια λίμνη

Πιράνχας στη Βρετανία; - Κι όμως δύο σαρκοβόρα ψάρια βρέθηκαν σε μια λίμνη Facebook Twitter
2

Οι βρετανοί ειδικοί ερευνούν δύο ψάρια που βρέθηκαν νεκρά σε μια λίμνη του Γιορκσάιρ καθώς εκτιμάται πως πρόκειται για πιράνχας, γεγονός που σίγουρα προκαλεί ερωτήματα.

Τα ψάρια με τα κοφτερά δόντια βρέθηκαν από τοπικούς ψαράδες στη λίμνη Μάρτινγουελς στο Έντλινγκτον, σε ένα δημοφιλές σημείο πεζοπορίας και αλιείας.

Οι ειδικοί είπαν ότι ήταν σχεδόν απίθανο για τα πιράνχας να επιβιώσουν στα κρύα νερά της Αγγλίας.

Το Συμβούλιο της περιοχής δήλωσε ότι τα ψάρια μπορεί να ήταν κατοικίδια ζώα που είχαν βρεθεί στο νερό καθώς τα άφησε εκεί ο πρώην ιδιοκτήτης κάποιου ενυδρείου.

Ένας εκπρόσωπος της αρχής είπε ότι τα νεκρά ψάρια έχουν ληφθεί για εξέταση.

Η Λίζα Χολμς, από το Ντόνκαστερ, που βρισκόταν στη λίμνη, δήλωσε ότι ήταν συγκλονισμένη καθώς εντόπισε τον τρομακτικό θηρευτή την Κυριακή.

«Ο σύντροφός μου είναι ψαράς και στην άκρη της λίμνης  είδε ξαφνικά αυτό το ψάρι να επιπλέει κοντά σε μια πλατφόρμα ψαρέματος», είπε στο BBC.

Τα ψάρια που βρέθηκαν ήταν δύο και έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος για περαιτέρω μελέτη.

Ένας εκπρόσωπος είπε: «Τα πιράνχας δεν ζουν στην Αγγλία και δεν ανήκουν στους ποταμούς και τις λίμνες μας. Αυτά τα ψάρια δεν επιβιώνουν εύκολα και δεν τρέφονται σε θερμοκρασίες κάτω από τους δέκα βαθμούς, ενώ δεν αντέχουν στο κρύο των βόρειων χειμώνων».

Τα πιράνχας ζουν σε περιοχές γλυκού νερού στη Νότια Αμερική, με περίπου 20 διαφορετικά είδη να είναι καταγεγραμμένα στον Αμαζόνιο.

Κάποια έχουν βρεθεί σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά θεωρούνται ως κατοικίδια που απλά κάποιοι άφησαν στο νερό. Αυτό είναι για την ώρα και το πιθανότερο σενάριο για τα δύο πιράνχας στη λίμνη του Γιορκσάιρ.

Τα πιράνχας έχουν πολύ κοφτερά δόντια και ισχυρά σαγόνια, ενώ το είδος που είναι γνωστό ως μαύρο πιράνχα έχει το ισχυρότερο δάγκωμα που έχει καταγραφεί σε ζωντανό ψάρι.

Όταν πεινάνε κατασπαράζουν τα πάντα και υπήρξαν θανατηφόρες επιθέσεις σε ανθρώπους στη Βραζιλία. Ωστόσο σε ορισμένα μέρη καταναλώνονται και από τους ανθρώπους και μάλιστα είναι αρκετά δημοφιλής λιχουδιά.

Περιβάλλον
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η όρκα που κουβαλούσε το νεκρό μικρό της για 17 ημέρες, έφερε στον κόσμο νέο μωρό

Περιβάλλον / Η όρκα που κουβαλούσε το νεκρό μικρό της για 17 ημέρες, έφερε στον κόσμο νέο μωρό

Η ιστορία της Ταχλίκουα έγινε γνωστή το 2018 όταν η φάλαινα ταξίδεψε περίπου 1.000 μίλια με το σώμα του νεκρού μικρού της, εμποδίζοντάς το να βυθιστεί στη θάλασσα για περισσότερες από δύο εβδομάδες
LIFO NEWSROOM
Νέα είδη ανακαλύφθηκαν στο Περού: Από αμφίβια ποντίκια μέχρι ψάρια με μεγάλες κεφαλές

Περιβάλλον / Νέα είδη ανακαλύφθηκαν στο Περού: Από αμφίβια ποντίκια μέχρι ψάρια με μεγάλες κεφαλές

Εκτός από τα ήδη επιβεβαιωμένα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν εντοπίσει έως και 48 ακόμη νέα είδη, τα οποία θα πρέπει να μελετηθούν περαιτέρω για την επίσημη αναγνώρισή τους
LIFO NEWSROOM
Συγκινητική ιστορία: Δύο ορφανές τίγρεις της Σιβηρίας επανενώθηκαν μετά από ταξίδι 200 χλμ. στα ρωσικά δάση

Περιβάλλον / Συγκινητική ιστορία: Δύο ορφανές τίγρεις της Σιβηρίας επανενώθηκαν μετά από ταξίδι 200 χλμ. στα ρωσικά δάση

Η ρομαντική ιστορία του Μπόρις και της Σβετλάγια δημιουργεί ελπίδες για τον απειλούμενο πληθυσμό των τίγρεων στα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλιματική αλλαγή, βιοποικιλότητα και επισιτιστική ανασφάλεια απαιτούν ολιστική προσέγγιση, προειδοποιεί μελέτη

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή, βιοποικιλότητα και επισιτιστική ανασφάλεια απαιτούν ολιστική προσέγγιση, προειδοποιεί μελέτη

Βιοποικιλότητα, νερό, τρόφιμα, υγεία και κλιματική αλλαγή, είναι οι πέντε βασικοί τομείς που επηρεάζουν ο ένας τον άλλο και γι' αυτό απαιτείται ολιστική λύση
LIFO NEWSROOM
«Σαν ένα γιγάντιο σπιτάκι για πουλιά»: Οι εθελοντές που σώζουν τις έγκυες φώκιες της Φινλανδίας

Περιβάλλον / «Σαν ένα γιγάντιο σπιτάκι για πουλιά»: Οι εθελοντές που σώζουν τις έγκυες φώκιες της Φινλανδίας

Για να αντιμετωπίσουν την κρίση, εθελοντές συγκεντρώνουν χιόνι και δημιουργούν σωρούς μήκους 7 μέτρων και ύψους 1,5 μέτρου κατά μήκος της παγωμένης λίμνης
LIFO NEWSROOM
Πλαστική ρύπανση: Κανένας περιορισμός, απογοητευτική η εφαρμογή του νόμου

Περιβάλλον / Πλαστική ρύπανση: Κανένας περιορισμός, απογοητευτική η εφαρμογή του νόμου

Γιατί δεν περιορίζεται η πλαστική ρύπανση στην Ελλάδα; Μια αποκαλυπτική έκθεση του WWF η οποία δίνει απαντήσεις για τις αλλαγές που δεν έγιναν στην καθημερινότητά μας, τις ευθύνες της πολιτείας αλλά και τη συμπεριφορά των πολιτών.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ