Πνίγοντας τον Νέμο και Destroy Story: Ήρωες της Disney σε παρωδίες για την περιβαλλοντική καταστροφή

Πνίγοντας τον Νέμο και Destroy Story: Ήρωες της Disney σε παρωδίες για την περιβαλλοντική καταστροφή Facebook Twitter
0

Ο Νέμο, ο Γούντι, ο Μπάζ Λάιτγιαρ, η Λαίδη και ο Αλήτης, επιστρατεύονται - πιθανότατα ερήμην της Disney - σε μία νέα, πρωτότυπη καμπάνια κατά της πλαστικής ρύπανσης στην Αυστραλία.  

Το πρότζεκτ «Μελλοντική Χωματερή» των Alex Wadelton και Tom Whitty φιλοδοξεί να κινητοποιήσει παιδιά και ενήλικες κατά των πλαστικών παιχνιδιών, με την βοήθεια αγαπημένων ηρώων που μπαίνουν σε «περιβαλλοντικές περιπέτειες» με πειραγμένους τίτλους ταινιών.

Η καμπάνια στοχεύει ιδιαίτερα τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην ήπειρο που χρησιμοποιούν κατά κόρον μικρές, πλαστικές φιγούρες για να κάνουν πιο ελκυστικά στα παιδιά τα προϊόντα τους. 

Πνίγοντας τον Νέμο και Destroy Story: Ήρωες της Disney σε παρωδίες για την περιβαλλοντική καταστροφή Facebook Twitter
«Δεν υπάρχει τίποτα ρομαντικό σε μία σχέση αγάπης με το οικονομικό κέρδος σε βάρος του περιβάλλοντος»

Για να υπογραμμίσουν τις μακροχρόνιες περιβαλλοντικές συνέπειες από αυτές τις βραχυχρόνιες διαφημιστικές ενέργειες, οι δύο δημιουργοί «έπαιξαν» με τις αφίσες πασίγνωστων ταινιών, χρησιμοποιώντας τις μικρές πλαστικές φιγούρες στη θέση των αγαπημένων ηρώων.

Το «Βρίσκοντας τον Νέμο» έγινε «Πνίγοντας τον Νέμο». Το Frozen μετατράπηκε σε Fu**ed και το Toy Story σε Destroy Story. Όσο για την Λαίδη και τον Αλήτη, δίνουν την θέση τους στην Χωματερή και το Σκουπίδι. 

Πνίγοντας τον Νέμο και Destroy Story: Ήρωες της Disney σε παρωδίες για την περιβαλλοντική καταστροφή Facebook Twitter
«Ο πάγος λιώνει και η στάθμη των Ωκεανών ανεβαίνει. Και εμείς γεμίζουμε αυτούς τους ωκεανούς με μικροπλαστικά και σκουπίδια από χωματερές»

Το πρότζεκτ θέλει να ενθαρρύνει τους Αυστραλούς να υπογράψουν μια ηλεκτρονική καμπάνια που ξεκίνησε η σταρ του Youtube, Natalie Tran, καλώντας τα σούπερ μάρκετ να σταματήσουν τις επιβαρυντικές προωθητικές ενέργειες με φτηνά πλαστικά παιχνίδια, που μένουν στο περιβάλλον ακόμα και για 1.000 χρόνια. 

Πνίγοντας τον Νέμο και Destroy Story: Ήρωες της Disney σε παρωδίες για την περιβαλλοντική καταστροφή Facebook Twitter
«Αυτά τα παιχνίδια θα ζήσουν στην χωματερή για μία αιωνιότητα και ακόμα παραπέρα»
Πνίγοντας τον Νέμο και Destroy Story: Ήρωες της Disney σε παρωδίες για την περιβαλλοντική καταστροφή Facebook Twitter
«Ακόμα ψάχνουμε για μία καμπάνια φιλική προς το περιβάλλον»
Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το λιώσιμο των πάγων απειλεί την τροφή και το νερό δύο δισ. ανθρώπων, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Περιβάλλον / Το λιώσιμο των πάγων απειλεί την τροφή και το νερό δύο δισ. ανθρώπων, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Έκθεση της Unesco υπογραμμίζει την «άνευ προηγουμένου» απώλεια των παγετώνων της Γης που οφείλεται στην κλιματική κρίση και απειλεί τα οικοσυστήματα, τη γεωργία και τις πηγές νερού
LIFO NEWSROOM
Οι θερμοκρασίες ρεκόρ που καταγράφηκαν το 2024 επιτάχυναν το λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης των θαλασσών

Περιβάλλον / Οι θερμοκρασίες ρεκόρ του 2024 επιτάχυναν το λιώσιμο των πάγων

Οι μέσες ετήσιες θερμοκρασίες το 2024 ήταν κατά 1,55° Κελσίου υψηλότερες σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, ξεπερνώντας κατά 0,1° Κελσίου το προηγούμενο ρεκόρ του 2023, επεσήμανε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός
LIFO NEWSROOM