Θεσσαλία: Οι μπούφοι στη «μάχη» για τον περιορισμό του πληθυσμού των τρωκτικών

Θεσσαλία: Οι μπούφοι στη «μάχη» για τον περιορισμό του πληθυσμού των τρωκτικών Facebook Twitter
0

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιφέρειας Θεσσαλίας λόγω του μεγάλου πληθυσμού τρωκτικών τα οποία έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αγροδιατροφική αλυσίδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός «η φύση θα καταπολεμήσει τα ποντίκια και θα φέρει τη φυσική ισορροπία». 

Οι αρχές θα χρησιμοποιήσουν μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο, που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί και από άλλες χώρες, για να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθυσμός των τρωκτικών. Η πρωτοπόρος χώρα σε αυτή την προσέγγιση υπήρξε το Ισραήλ καθώς διαθέτει εθνικό πρόγραμμα καταπολέμησης τρωκτικών από το 1980.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή μέθοδο θα φτιάξουν, στις περιοχές που εμφανίστηκαν τα τρωκτικά, σπιτάκια για το νυχτερινό αρπακτικό Τυτώ, (Tyto Alba), τον γνωστό «μπούφο» της ελληνικής αγροτικής υπαίθρου, και αυτό με τη σειρά του θα κυνηγάει τα τρωκτικά, καθώς αποτελούν θήραμα για αυτά τα πουλιά.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός, πρόκειται για μια φυσική λύση για την εξολόθρευση των τρωκτικών, χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΝ: «θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα που κτίζονται στη Μύκονο»

Περιβάλλον / ΥΠΕΝ: «θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα που κτίζονται στη Μύκονο»

Ο υπουργός κατέληξε επισημαίνοντας ότι με την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πλήρως μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, διαμορφώνοντας ένα σαφές πλαίσιο για το πού επιτρέπεται και πού απαγορεύεται η δόμηση
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία του Παρισιού: Μόνο 13 από τις 195 χώρες τήρησαν την προθεσμία του ΟΗΕ για νέους κλιματικούς στόχους

Περιβάλλον / Συμφωνία του Παρισιού: Μόνο 13 από τις 195 χώρες τήρησαν την προθεσμία του ΟΗΕ για νέους κλιματικούς στόχους

Η Συμφωνία του Παρισιού, που υπογράφηκε το 2015, δεσμεύει τις χώρες να διατηρήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 1,5°C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΝ: Ακύρωσε την έγκριση αιολικού σταθμού στα Βαρδούσια Όρη

Περιβάλλον / ΥΠΕΝ: Ακύρωσε την έγκριση αιολικού σταθμού στα Βαρδούσια Όρη

Ακυρώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η περιβαλλοντική αδειοδότηση για την κατασκευή ενός αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Βαρδούσια Όρη, ο οποίος προγραμματιζόταν να κατασκευαστεί σε Ζώνη Ειδικής Προστασίας του δικτύου Νatura, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ