Μητσοτάκης στο Bloomberg: Από τον Απρίλιο θα βελτιωθεί η κατάσταση

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Από τον Απρίλιο θα βελτιωθεί η κατάσταση Facebook Twitter
0

Την πεποίθηση ότι από τον Απρίλιο θα βελτιωθεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη μεταδοτικότητα του ιού εξέφρασε, με δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως δρομολογείται ήδη ένα πρόγραμμα εμβολιασμού που επικεντρώνεται στους ηλικιωμένους άνω των 60 και σε όλους όσοι ταλαιπωρούνται από υψηλού κινδύνου υποκείμενα νοσήματα. «Τον Απρίλιο, εξάλλου, οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα θα έχουν βελτιωθεί», πρόσθεσε. 

Μιλώντας για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι βλέπει πως πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα γι' αυτή την ιδέα καθώς «οι πολίτες αυτών των χωρών θέλουν να ταξιδέψουν και θέλουν να κάνουμε αυτές τις μετακινήσεις όσο το δυνατόν πιο εύκολες, ειδικά κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «πολλοί επενδυτές επιδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας» και ότι η χώρα θα αποπληρώσει πρόωρα τμήμα του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και συγκεκριμένα τα 3,3 δισ. ευρώ από τα συνολικά 5,1 δισ. ευρώ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκτίμησε ακόμα πως οι έκτακτες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊου αποτέλεσαν ευκαιρία, για να επισπευσθούν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. 

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά ανέφερε πως η απειλή κυρώσεων μπορεί να αναγκάσει μία χώρα να αλλάξει συμπεριφορά. «Έχουμε δει βελτίωση το 2021. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να κινούμαστε σ' αυτόν τον δρόμο», είπε αναφέρθηκε στην ενίσχυση των συμμαχιών «με χώρες που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο», όπως η Ιταλία και η Αίγυπτος. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM