Λαφαζάνης: Μνημόνια και τρόικα τέλος - Η κυβέρνηση μας δεν εκβιάζεται

Λαφαζάνης: Μνημόνια και τρόικα τέλος - Η κυβέρνηση μας δεν εκβιάζεται Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
2

«Τα μνημόνια και η τρόικα τέλος. Το ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα μας θα το εφαρμόσουμε πλήρως, απολύτως και κατά γράμμα», τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Ας μην ελπίζουν κάποιοι, ότι κυρίαρχοι κύκλοι της ευρωζώνης και πρώτα απ' όλα οι Μέρκελ και Σόιμπλε θα μας εκβιάσουν και έτσι θα μας εξαναγκάσουν σε άτακτη αναδίπλωση», επεσήμανε και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση μας δεν εκβιάζεται γιατί δεν μπορεί να εκβιαστεί μαζί της ένας ολόκληρος λαός».

Το πρόγραμμα μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας για να το περιφέρουμε στα ευρωπαϊκά όργανα όπως πιστεύουν κάποια κύκλοι της Ε.Ε και να το αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα, δήλωσε από το βήμα της Βουλής. «Το πρόγραμμα μας δεν τεμαχίζεται, δεν διαιρείται και δεν χωρίζεται». Η Ελλάδα έπαψε να είναι προτεκτοράτο, όπως στα μνημονιακά χρόνια, σημείωσε.

Επανέλαβε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι σταματάει η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ενώ επανέλαβε και τη δέσμευση για την παροχή δωρεάν ρεύματος σε 300 χιλιάδες οικογένειες ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΣΦΑ, εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει περαιτέρω για την ιδιωτικοποίησή της η «μετά την απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού». Όσον αφορά στο Ελληνικό, έκανε λόγο για επανεξέταση της «σκανδαλώδους αγοράς».

Εξέφρασε την αντίθεση της κυβέρνησης με την επένδυση του χρυσού στις Σκουριές, και δήλωσε ότι «θα αξιοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να προωθήσουμε τις θέσεις μας. Παράλληλα όμως θα στηρίξουμε όλους τους εργαζόμενους στα μεταλλεία». Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης για να επιβιώσει και μαζί τους και οι χιλιάδες παραγωγοί.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ανεξαρτήτως τι είχε ή τι δεν είχε πει, το γεγονός είναι ότι υπάρχει απόλυτη ανάγκη να αρχίσει η Ελλάδα την δημιουργία βιομηχανιών. Το θεωρώ ηλίθιο να εισάγουμε π.χ. αυτοκίνητα, τεθωρακισμένα, υποβρύχια και άλλα πολλά από την Γερμανία και εμείς να εξάγουμε φρούτα και φέτα. Όσα και να παράγουμε, δεν θα ισοσκελίσουμε ποτέ την εκροή με την εισροή χρημάτων με αυτό τον τρόπο.