Ανεβάζει τους τόνους το Μαξίμου για το προληπτικό πρόγραμμα: Ο Στουρνάρας είναι αποτυχημένος υπουργός

Ανεβάζει τους τόνους το Μαξίμου για το προληπτικό πρόγραμμα: Ο Στουρνάρας είναι αποτυχημένος υπουργός Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Τα πυρά της κυβέρνησης δέχθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, αναφορικά με το γεγονός ότι τοποθετήθηκε θετικά έναντι ενός ενδεχόμενου «προληπτικού προγράμματος στήριξης», για την περίοδο που θα ακολουθήσει τον ερχόμενο Αύγουστο.

«Επειδή ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών τότε και μία αποτυχημένη κυβέρνηση είχαν θέσει ως βέλτιστη εκδοχή όχι την έξοδο στις αγορές με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά τη γραμμή στήριξης, δεν σημαίνει ότι μία πετυχημένη κυβέρνηση δε θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα. Ήδη, όλες οι ενδείξεις αυτό αποδεικνύουν», τονίζουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τη σύσταση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, να ενταχθεί η χώρα σε «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης».

Σημειώνεται ότι η Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που παρέδωσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, και πυροδότησε αντιδράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, είναι σαφώς λιγότερο αισιόδοξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας σε σύγκριση με την περυσινή έκθεση.

Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι φέτος ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα περιοριστεί στο 1,6% έναντι 2,6% που προέβλεπε πέρυσι στην ίδια Έκθεση. Αντιστοίχως για το 2018 προβλέπεται ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,4% και κατά 2,5% του 2019, έναντι ρυθμού ανάπτυξης 3% που προέβλεπε πέρυσι.

Η Τράπεζα της Ελλάδος τονίζει πως «σήμερα, είναι επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθεί ομαλά και σύμφωνα με το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων, να νομοθετηθούν εγκαίρως και να εφαρμοστούν τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στην τρίτη αξιολόγηση και να γίνει επαρκής προετοιμασία για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης που θα σηματοδοτήσει το τέλος του προγράμματος».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πολιτική προσωποποιημένη μπρουταλιτέ κατά του διοικητή της ΤτΕ - που λόγω του θεσμικού του ρόλου, κάθε θεσμικός πρωθυπουργός ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.Αυτά όμως είναι μικρές λεπτομέρειες μπροστά στην εξουσιομανία των μικρών.Και ποιος χαρακτηρίζει τον Στουρνάρα "αποτυχημένο υπουργό Οικονομικών σε μία αποτυχημένη κυβέρνηση" ; Απάντηση :Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ, ΕΚΑΝΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Ο, ΤΙ ΑΠΕΡΡΙΠΤΕ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ !Επί της ουσίας της ενόχλησης από αυτή την παρέμβαση Στουρνάρα - και Ντράγκι - , ότι χαλάει το παραμύθι που θέλει να διηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ περί "καθαρής εξόδου από τα μνημόνια", ώστε να κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.Άλλη μια πολιτική απάτη δηλαδή και δώστε ξανά σανό στον "υπερήφανο" λαό.