Άνοιγμα για συμμετοχή στην κυβέρνηση από τον Λοβέρδο

Άνοιγμα για συμμετοχή στην κυβέρνηση από τον Λοβέρδο Facebook Twitter
4

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση άφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM σήμερα.

Ο αρχηγός του κόμματος Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα που συμμετείχε υπό την ομπρέλα της Ελιάς στις πρόσφατες Ευρωεκλογές είπε ότι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι κοντά. "Πράγματι είχαμε κάνει αυτήν τη συζήτηση και είχαμε πει ότι τις ημέρες μετά από τις εκλογές θα βρούμε έναν τρόπο μόνιμης συνεργασίας κατά τον Κανονισμό της Βουλής. Όπως κάναμε στην Ελιά, θα μεταφέρουμε αυτό το πρότυπο στη Βουλή, όπου βέβαια έχουμε την ιδιαιτερότητα οι υπόλοιπες κινήσεις που συμμετέχουν στην Ελιά να μην έχουν βουλευτές και έτσι μας περιορίζει στη χρήση του όρου «Ελιά» αλλά μπορούμε π.χ. να πάμε σε μία λύση ΠΑΣΟΚ-Ανεξαρτήτων".

Όσο για το αν θα συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό που αναμένεται, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: "Δεν μπορώ να συζητήσω τίποτα, ούτε έχει γίνει κάποια συζήτηση. Και δεν θα μπορούσα να συζητήσω, στο μέτρο τού ότι δεν έχω δει κάποιο κείμενο για τη νέα αυτή κυβερνητική συμφωνία. Αν είναι ένα φλύαρο κείμενο, δεν με αφορά. Αν είναι ένα κείμενο στοχοθετημένων πολιτικών, βεβαίως και με αφορά".

Τέλος, μίλησε θερμά για την κεντροαριστερά. "Η χώρα έχει μπροστά της πάρα πολύ μεγάλα καθήκοντα και θα το δει αυτό κανείς αν συνεκτιμήσει ότι τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο λαός, με τη δική του εντολή, την ανήγαγε σε κυρίαρχη δύναμη. Άρα, χωρίς ηγεμονισμούς, θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, διότι διευκολύνεται και από την περίσταση από ορισμένους παράγοντες. Υπάρχουν προσωπικότητες στον χώρο που δεν έχουν ακόμη ενταχθεί, υπάρχει το Ποτάμι που επέλεξε να συνεργαστεί με την ευρωομάδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος και υπάρχει και η ΔΗΜΑΡ, η οποία περνά μία οδυνηρή κρίση...".

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ