Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη δήλωση Μητσοτάκη περί «θυσίας των παιδιών» στα Τέμπη

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη δήλωση Μητσοτάκη περί «θυσίας των παιδιών» στα Τέμπη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου
0

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη περί «θυσίας των παιδιών» στην πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ομιλία του στο Μαρούσι τα εξής: «Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ. Και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι' αυτό το τραγικό ατύχημα το οποίο στοίχισε τις ζωές σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά. Και ξέρω πολύ καλά, φίλες και φίλοι, ότι η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας». 

Σε ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου τονίζει σχολιάζοντας την εν λόγω δήλωση πως «η αδιανόητη αναφορά του κ. Μητσοτάκη σε "θυσία των παιδιών στα Τέμπη" για την τραγωδία, επιβεβαιώνει πως ενώ κυβερνά 4 χρόνια δεν νιώθει στο παραμικρό τις ευθύνες του».

«Η απώλεια 57 νέων ανθρώπων στα Τέμπη δεν είναι "θυσία", αλλά έγκλημα. Αν μετά από 17 ημέρες κρυφτού και μετάθεσης ευθυνών δεν μπορεί να δώσει ειλικρινείς απαντήσεις, τουλάχιστον ας μην προκαλεί τις οικογένειες των θυμάτων και το πανελλήνιο», προσθέτει.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του ασκεί επίσης κριτική για την εν λόγω δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο πρωθυπουργός της καθυστερημένης συγγνώμης και της "άγνοιας" έδειξε τον αμετανόητο τρόπο άσκησης της εξουσίας του χαρακτηρίζοντας "θυσία" τον τραγικό θάνατο των 57 συνανθρώπων μας».

«Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι υπέρτατο χρέος και δεν μπορεί να λογίζεται ως "θυσία" για να κάνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες τα αυτονόητα. Δίχως να αναλαμβάνει τις βαρύτατες ευθύνες του επιτελικού του χάους, που απέτυχε παταγωδώς, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως προοδευτικός εκσυγχρονιστής. Δεν μπορεί όμως να αντιμετωπίσει το βαθύ κράτος ένας από τους βασικούς εκπροσώπους του. Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον ταυτιστεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πρωθυπουργός που αποδείχτηκε πρωταθλητής του πελατειακού κράτους και του καθεστωτισμού», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Αντίδραση υπήρξε και από το ΚΚΕ: «Είναι πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαφτίζεται "θυσία", έγκλημα ήταν στον βωμό του κέρδους και με ενόχους όλους εκείνους που υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές και διαχειρίστηκαν το -εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του- σημερινό κράτος».

«Αυτή ακριβώς είναι η "παλιά Ελλάδα" που πρέπει να αλλάξει, μέρος της οποίας είναι και ο κύριος Μητσοτάκης και όλοι όσοι προσπαθούν να αφήσουν στο απυρόβλητο και τελικά να "δικαιώσουν" τη συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής», προσθέτει το ΚΚΕ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM