Παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης. Υπενθυμίζεται, ότι από χτες έχουν αποχωρήσει συνολικά 11 βουλευτές της Κ.Ο. του κόμματος.
«Μόλις ενημέρωσα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απόφασή μου να μην είμαι πλέον μέλος του κόμματος. Υπέβαλα επίσης παραίτηση από τη θέση του επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κατέχω από τον Ιούλιο του 2014, μετά από πρόταση του Αλ.Τσίπρα κ ομόφωνη στήριξη των Ε/Β μας» έγραψε αρχικά στο Χ ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Μετά την ολοκλήρωση της θητείας μου στο Ευρωκοινοβούλιο, θα συνεχίσω να στηρίζω τις ιδέες και τις αξίες της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς, ως απλός υποστηρικτής, από τα μετόπισθεν, μακριά από αιρετά αξιώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μόλις ενημέρωσα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απόφασή μου να μην είμαι πλέον μέλος του κόμματος. Υπέβαλλα επίσης παραίτηση από τη θέση του Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κατέχω από τον Ιούλιο του 2014, μετά από πρόταση του Αλ.Τσίπρα κ ομόφωνη στήριξη των Ε/Β μας.
— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) November 23, 2023
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισαν - ορισμένα από χτες - να ανεξαρτητοποιηθούν είναι :
-Αναγνωστοπούλου Σία
-Αχτσιόγλου Έφη
-Ζειμπεκ Χουσεΐν
-Ηλιόπουλος Νάσος
-Τζανακόπουλος Δημήτρης
-Τζούφη Μερόπη
-Φερχάτ Οζγκιουρ
-Φωτίου Θεανώ
-Χαρίτσης Αλέξης
- Ευκλείδης Τσακαλώτος
-Πέτη Πέρκα
Παράλληλα με την επίσκεψη στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, δημοσιεύτηκε και ένα μακροσκελές κείμενο στο οποίο αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είπε ότι τον έλεγχο έχει ο Αλέξης Τσίπρας
Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού σε συνέντευξη που παραχώρησε, δήλωσε πως «ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ ποιος το ελέγχει κοινοβουλευτικά, οικονομικά, επικοινωνιακά ποιος το ελέγχει; Ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Κασσελάκης είναι εκείνος που παίζει τον όποιον ρόλο επιλέγει ο ίδιος ή νομίζει ότι μπορεί να παίξει. Ο κ. Τσίπρας έχει την ευθύνη ότι μεθόδευσε όλη αυτή την άσχημη κατάσταση η οποία δεν επιτρέπει σε κανέναν να επιχαίρει. Είναι μεγάλη πληγή, είναι ξεπεσμός».
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος πρόσθεσε ότι «έχω ευθύνες και τις αναλαμβάνω δημόσια γιατί συντήρησα ή ανέχτηκα ορισμένα πράγματα ή δεν μίλησα ανοιχτά σε ορισμένες περιόδους και για αμοραλιστικές και, υπολογιστικές και πολιτικάντικες συμπεριφορές πιστεύοντας ότι μπορώ να ισορροπήσω, να ελέγξω. Με ενδιέφερε να μην βρεθεί ο Συνασπισμός εκτός κοινοβουλευτικής πραγματικότητας».
«Παιδάκια της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ λοιδορούσαν το 3% και έλεγαν ότι γίναμε κόμμα εξουσίας. Είναι οι νεόπλουτοι της εξουσίας», σημείωσε σε άλλο σημείο.
Κλείνοντας ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είπε πως και η συγκυρία έπαιξε ρόλο, αλλά δεν ήταν μόνη αυτή και τόνισε ότι «από το καλοκαίρι του 2015 και μετά και μέχρι σήμερα επικρατεί ένα κράμα αντιαισθητικό και αποκρουστικό από πλευράς ύφους και ήθους. Επικρατεί ένα κράμα αρχηγισμού, εύκολου, δημαγωγικού και εξυπνακίστικου λαϊκισμού και πολιτευτισμού. Γίναν όλοι πολιτευτές. Βλέπω ανθρώπους που είχαν το θάρρος της γνώμης τους και να έκαναν πολλές συγκρούσεις να μετατρέπονται σε αμοραλιστές οι οποίοι παίρνουν το σχήμα του δοχείου στο οποίο εναποτίθενται κάθε φορά. Δεν είναι πολιτική αυτό που επικρατεί στο δημόσιο βίο της χώρας αυτή τη στιγμή. Δεν είναι διάλογος πολιτικών επιχειρημάτων, είναι ομαδοποίηση, λοιδορούνται οι μεν με τους δε».