Βενιζέλος στην Ολομέλεια: Aυτό είναι θεσμική εκτροπή και έναρξη πραξικοπήματος

Βενιζέλος στην Ολομέλεια: Aυτό είναι θεσμική εκτροπή και έναρξη πραξικοπήματος Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
8

"Η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για δημοψήφισμα συνιστά συνταγματική εκτροπή" ανέφερε ο κος Βενιζέλος ο οποίος πήρε πρώτος το λόγο στην Ολομέλεια που είναι σε εξέλιξη. 

Ο κος Βενιζέλος ο οποίος κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας προς την πρόεδρο της Βουλής επί του περιεχομένου της πρότασης της κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και έκανε λόγο για απόπειρα υφαρπαγής ψήφου και έναρξη πραξικοπήματος.

Δείτε σε βίντεο όλη την ομιλία του κ Βενιζέλου

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΣτΕ ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη για φόρους 11 εκατομμυρίων ευρώ

Πολιτική / Στο ΣτΕ ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη για φόρους 11 εκατομμυρίων ευρώ

Η υπόθεση αφορά φόρους εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας που καταλογίστηκαν για μια βίλα στην Εκάλη, ιδιοκτησία της οποίας συνδέθηκε με offshore εταιρεία, όπου, όπως διαπιστώθηκε, κύριοι μέτοχοι είναι ο ίδιος και η σύζυγός του
LIFO NEWSROOM
Πού πάνε οι ψηφοφόροι όταν φεύγουν;

LiFO politics / Πού πάνε οι ψηφοφόροι όταν φεύγουν;

Ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων που εγκαταλείπει τα κόμματα που ψήφιζε, κατευθύνεται σε μία «γκρίζα ζώνη» και περιμένει, λέει στη Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων, Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

4 σχόλια
Και βεβαία είναι συνταγματική έκτροπη και έναρξη πραξικοπήματος η διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ακούς εκεί, να αποφασίζει η πλέμπα ….Que décadence!Προτείνω να μας στείλουν Έπαρχο!!!
Η άποψη του κ. Βενιζέλου σε επιστημονικό επίπεδο είναι αρκούντως βάσιμη, απλά δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά αυτά που λέει σε ευρύ κοινό, και έχει και το ''στίγμα'' του μνημονιακού, οπότε ο λόγος του φαίνεται να στερείται ιδιαίτερης βαρύτητας.
Σε άλλο post είχα χαρακτηρίσει τον Βενιζέλο ως "αντι-συνταγματολόγο", με βάση το τι έχει περάσει νομοθετικά όσο αυτός ήταν στην κυβέρνηση.... και δεν το παίρνω πίσω. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει άδικο στην συγκεκριμένη περίπτωση (δυστυχώς)....Φαίνεται ότι ζήλεψε την δόξα του και η αριστερά γιατί με αυτά που ακούμε, δεν μπορεί να εξαχθεί άλλο συμπέρασμα !Εγώ δεν θα πω ούτε για προθεσμίες, ούτε για το ακριβές κείμενο, ούτε για τίποτε άλλο... Μόνο για το θέμα του δημοσιονομικού ή μη αιτήματος. Όσοι είναι υπερ του δημοψηφίσματος ας σκεφτούν το εξής :α) Θα ήταν νόμιμο ποτέ δημοψήφισμα με θέμα "Να αυξηθεί το ΦΠΑ σε 23% για τα ξενοδοχεία;"β) Θα ήταν νόμιμο ποτέ δημοψήφισμα με θέμα "Να αυξηθεί η φορολογία στα νομικά πρόσωπα κατά 2% και να αυξηθεί η προκαταβολή φόρου στο 100%;"γ) Θα ήταν νόμιμο ποτέ δημοψήφισμα με θέμα "να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των αγροτών;"Και αν κανένα από τα παραπάνω δημοψηφίσματα με τα αντίστοιχα θέματα δεν είναι νόμιμο ΜΟΝΟ ΤΟΥ (ως περιέχοντα και τα τρια ερωτήματα καθαρά δημοσιονομικού χαρακτήρα), ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ;;;;Απαγορεύεται να σε ρωτήσω αυτές τις ερωτήσεις μόνες τους, αλλά επιτρέπεται να στις ρωτήσω όλες μαζί (και μαζί με άλλα);;;;
Μα το ερώτημα δεν είναι επί των συγκεκριμένων μέτρων ή του πακέτου. στης διαπραγματεύσεις εκτεθεί τελεσίγραφο, επ' αυτού είναι το δημοψήφισμα. Μας είπαν δηλαδή «θα κάνετε ότι σας λέμε» και ρωτάτε ο λαός στο δημοψήφισμα, Να κάνουμε ότι μας λένε; Ναι ή Όχι;Το ότι μπορεί να υπάρχουν δημοσιονομικές προεκτάσεις σε αυτό δεν λέει τίποτα νομικά αφού το ερώτημα δεν είναι αμιγώς δημοσιονομικό. (δεν επικυρώνετε προϋπολογισμός) επίσης με αυτή την λογική κανένα δημοψήφισμα δεν θα είχε βάση, αφού και στο δημοψήφισμα για την βασιλεία υπήρχαν δημοσιονομικές προεκτάσεις (πχ μισθοί και έξοδα της βασιλικής οικογένειας)
Μα εδώ δεν μιλάμε για απλές προεκτάσεις. Μεταξύ άλλων καλούμαστε ευθέως να πούμε αν θέλουμε ή δεν θέλουμε συγκεκριμένους φόρους.... και όταν λέμε συγκεκριμένους, μιλάμε για εντελώς συγκεκριμένους, με ποσοστά.... Δηλαδή αν επιτρέπεται αυτό, τι απαγορεύεται τελικά;;;
Φίλτατε KonstasΕπειδή άκουσα τον κ. Βενιζέλο, η ανάπτυξή του και η προβληματική για την αντισυνταγματικότητα του δημοψηφίσματος ήταν πραγματικά συγκροτημένη, δεν στάθηκε μόνο στο γράμμα των σχετικών διατάξεων αλλά προσέγγισε ερμηνευτικά τις κρίσιμες διατάξεις στο όλο πνεύμα τους, και το θέμα είναι ότι δεν άκουσα κάποιον ουσιαστικό αντίλογο πάνω στα δικά του επιχειρήματα από τον κ. Κατρούγκαλο, καθηγητή δημοσίου δικαίου ομοίως.