Bίτσας: Είναι καθαρό, δεν υπάρχει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Bίτσας: Είναι καθαρό, δεν υπάρχει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Στην εκτίμηση ότι «στα τέλη του καλοκαιριού θα φύγουμε από την μνημονιακή περίοδο. Και μάλιστα χωρίς η Ελλάδα να διακινδυνεύσει τη θέση της στην Ευρώπη, που την υπερασπίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με νύχια και με δόντια», προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.


«Υπάρχουν πολιτικά κόμματα που περιμένουν στη γωνία ίσως και ελπίζοντας κάτι στραβό να γίνει αλλά δεν πρόκειται να γίνει. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μέσα σε 40 χρόνια φόρτωσαν χρέος 320 δισ ευρώ στον ελληνικό λαό, που είναι η πηγή και το αποτέλεσμα της πολιτικής τους αλλά και όλης αυτής της κατάστασης που ζούμε σήμερα», σχολίασε.


Απαντώντας σε ερώτηση για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Βίτσας είπε ότι «είναι καθαρό δεν υπάρχει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας με τον νόμο Κατσέλη αλλά και τις αλλαγές που έκανε ο Γιώργος Σταθάκης».

Ακόμη, γνωστοποίησε ότι «μέχρι 10 Δεκεμβρίου η κατάσταση στους καταυλισμούς πρώτης υποδοχής, στα νησιά θα είναι πλήρως ελεγχόμενη, από άποψη στέγασης, θέρμανσης και μιας σειράς έργων για το ξεχειμώνιασμα». «Συγχρόνως – πρόσθεσε - υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποφόρτισης των νησιών το οποίο θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου».

Απαντώντας σε ερώτηση για την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας και το ενδεχόμενο αυτή να συνοδευθεί με παραβιάσεις ξεκαθάρισε ότι «τα ζητήματα δική μας κυριαρχίας - αλλά και ευρωπαϊκής κυριαρχίας δεν είναι κάτι προς συζήτηση».


Ο κ. Βίτσας παρατήρησε ότι «όταν γίνονται αυτού του είδους οι συναντήσεις, εκείνες τις ημέρες, δεν γίνονται παραβιάσεις Το θέμα μας, όμως, δεν είναι να μην γίνονται εκείνες τις μέρες αλλά να μην γίνονται καθόλου. Πάντως, εμείς πάντοτε θα προσγειωνόμαστε τελευταίοι και θα ελλιμενιζόμαστε τελευταίοι στο βαθμό που υπάρχουν παραβιάσεις».

Όσον αφορά στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία σχολίασε ότι «πρόκειται για μια παγωμένη συμφωνία δεδομένου ότι τα λεφτά δεν μπήκαν» ενώ «από την άλλη πλευρά, και μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση, η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη και η αντίστοιχη παγκόσμια κινητοποίηση, επιβάλλει να την ξαναδούμε». Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι - η συμφωνία- «δεν πρόκειται να γίνει, και γνωρίζοντας την κατάσταση, που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στη Σαουδική Αραβία».


Σχολιάζοντας δε τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, είπε ότι «υπάρχει μια δειλία από την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων που ξεκίνησαν και συντηρούν αυτή τη συζήτηση, γιατί δεν λέει ούτε η ΝΔ ούτε η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε τι ακριβώς κατηγορούν. Φτάνουν να επιδεικνύουν νομική άγνοια, δεν το πιστεύω ότι υπάρχει αλλά γίνεται επίτηδες».


«Από την πλευρά της Ελλάδας η αντιπροσώπευση είναι από τη ΓΔΑΕΕ, ότι δεν υπάρχουν μεσάζοντες ότι προχωράμε κανονικά με βάση και τον νόμο», επανέλαβε.


«Τώρα, αν θέλουν να γράψουν ένα αστυνομικό μυθιστόρημα και ψάχνουν να βρουν το τέλος του αλλά δεν το βρίσκουν, γιατί το τέλος του δεν τους δικαιώνει, δηλαδή ο ήρωας τους πεθαίνει στο τέλος, θα το συνεχίσουν γιατί ο καθένας μπορεί να έχει τη μανία να αυτοδικαιωθεί. Να συντρίβεται κάθε φορά και να ξαναπροσπαθεί», επισήμανε.

Τέλος, σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα των Παραπολιτικών, παρατήρησε: «προσέξτε να δείτε την πονηριά αυτού του δημοσιεύματος, χαρακτηρίζει τον άλλο, μεσάζοντα, και μετά θεωρώντας ότι έτσι είναι, ενώ δεν είναι, ξετυλίγει μια ολόκληρη λογική. Όταν συζητάει ένα κράτος με ένα άλλο κράτος συζητάνε μεταξύ τους. Ο τρόπος με τον οποίο θα συζητήσουν αφορά το κάθε κράτος. Εμείς σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιλέγουμε τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών. Να πάμε εμείς στη Σαουδική Αραβία και να τους πούμε θα σας επιλέξουμε τον αντιπρόσωπό σας; Πώς το βλέπετε, μπορεί να γίνει;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM