Βίτσας: Χρειαζόμαστε και Καμμένο και Μουζάλα στην κυβέρνηση

Βίτσας: Χρειαζόμαστε και Καμμένο και Μουζάλα στην κυβέρνηση Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
2

«Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε και τον Πάνο Καμμένο και τον Γιάννη Μουζάλα στην κυβέρνηση. Και οι δύο έχουν προσφέρει πάρα πολλά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης» λέει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του κυβερνητικού οργάνου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά».

Επισημαίνει ακόμη ότι στην κυβέρνηση υπάρχει κλίμα συνεργασίας και ότι η κυβερνητική συνοχή «είναι δεδομένη, πολύ ισχυρή και δεν κινδυνεύει».

Για τη συνεργασία με την Τουρκία στο θέμα του προσφυγικού, ο κ. Βίτσας τονίζει ότι η Άγκυρα έχει και «μια σειρά από άλλα προβλήματα», αλλά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το προσφυγικό για να λυθούν. «Ο καθένας από την πλευρά του χρειάζεται να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του και βεβαίως να υπάρχει σαφής διαδικασία ελέγχου για το κατά πόσο υλοποιεί τις υποχρεώσεις που του αναλογούν από τη συμφωνία», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός και προσθέτει: «Είναι πολλαπλά τα συμφέροντα που δημιουργούν την παράνομη μεταφορά των εμπόρων ψεύτικης ελπίδας, που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες και τους υπόσχονται ότι μπορούν να περάσουν με παράνομο τρόπο τα σύνορα».

Ο κ. Βίτσας δηλώνει ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ποιες είναι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για το προσφυγικό και ότι υπάρχει συνεργασία με όσες είναι διαπιστευμένες από την Ύπατη Αρμοστεία και τα Υπουργεία Εξωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και με τους εθελοντές που βοηθούν στο λιμάνι του Πειραιά.

Τέλος, ο κ. Βίτσας υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή, έχει προτεραιότητα να μειωθούν οι ροές και να επιταχυνθεί η μετεγκατάσταση και σε δεύτερο χρόνο, αναφορικά με τους πρόσφυγες που θα παραμείνουν στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι «πλήρως προετοιμασμένη» ώστε να υπάρξουν ειδικά προγράμματα ένταξής τους.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM