Δραγασάκης: Απειλείται η ίδια η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ

Δραγασάκης: Απειλείται η ίδια η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Για κίνδυνο απειλής της ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Γιάννης Δραγασάκης σε δήλωσή του «για την υπέρβαση της κρίσης του κόμματος».

«Εδώ που έχουμε φτάσει, προέχει το γεγονός ότι πλέον απειλείται η ίδια η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ, αν οι εξελίξεις αφεθούν στη δυναμική που έχουν λάβει. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρέπει να δούμε την κατάσταση με ειλικρίνεια και ευθύνη και να αναζητήσουμε διεξόδους» επισήμανε ο πρώην υπουργός. 

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε μάλιστα πως «η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξελισσόταν από καιρό -με συλλογική μας ευθύνη- αλλά παροξύνθηκε μετά την πρόσφατη εκλογή της νέας ηγεσίας, επηρεάζει ευθέως τόσο τη θέση του κόμματος ως αξιωματική αντιπολίτευση στο κομματικό σύστημα όσο και το ελληνικό πολιτικό σύστημα γενικότερα».
 
Σημειώνει ότι «η διαλυτική συνθήκη που έχει διαμορφωθεί, με την οξεία και χωρίς όρια εσωκομματική πόλωση και τη διάχυτη ρευστότητα, πυροδοτεί κεντρόφυγες τάσεις και δυναμικές διάσπασης».

Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληγεί συνολικά

Ο Γιάννης Δραγασάκης τονίζει ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει να ανταποκριθεί στον ρόλο του, θα πληγεί συνολικά» αναφερόμενος έμμεσα στις πρόσφατες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Υπογραμμίζει ότι χρειάζεται επειγόντως αλλαγή κλίματος και δημόσιας εικόνας και ότι ως προς αυτό είναι «επείγουσα ανάγκη η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διαμόρφωση συνθηκών στοιχειώδους αμοιβαίας εμπιστοσύνης, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε λίγους μήνες θα διεξαχθούν οι εξαιρετικά κρίσιμες, από πολιτική άποψη, ευρωεκλογές».

Αναφέρει ειδικότερα ότι «ένα πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να είναι η απόσυρση όλων των αιτημάτων και των απειλών για διαγραφές στελεχών και αντίστοιχα η μεταφορά τού διαλόγου και της αντιπαράθεσης πολιτικών απόψεων από τα ΜΜΕ στα όργανα του κόμματος». 

Προσθέτει ότι «η νέα ηγεσία πρέπει να ”πλαισιωθεί” από τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος αντί να στηρίζεται σε φορείς απόψεων που είναι μειοψηφικές στο κόμμα και τραυμάτισαν επανειλημμένα τη δημόσια εικόνα του». Τονίζει ότι «η λειτουργία των οργάνων πρέπει να αποκατασταθεί και να γίνει πυκνή ώστε να λειτουργήσουν ως τα αποκλειστικά κέντρα λήψης των αποφάσεων».

Επιπλέον, αναφέρει ότι πρέπει «να γίνει σεβαστό ότι το υφιστάμενο Καταστατικό και οι συνεδριακές αποφάσεις αποτελούν το δεσμευτικό πολιτικό πλαίσιο για όλον τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινή του πορεία» και υποστηρίζει ότι «αν είχε συμβεί αυτό, δεν θα είχαμε φτάσει στη σημερινή προβληματική κατάσταση».

Ο κ. Δραγασάκης «θυμίζει» ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε και πέτυχε σημαντικούς στόχους διότι επέλεξε τον δρόμο της ”ενότητας με διαφορετικότητα” και ξεπερνούσε τις δυσκολίες του με προωθητικές συνθέσεις, χωρίς να αποκόπτεται από τους στρατηγικούς στόχους του». Σημειώνει καταληκτικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπερβεί και τη σημερινή κρίση του, προχωρώντας στις αλλαγές και τους μετασχηματισμούς που οι συνθήκες της εποχής μας απαιτούν, αν μείνει πιστός στις αρχές του, σταματήσει η στοχοποίηση εσωτερικών εχθρών και αξιοποιήσει τη συσσωρευμένη γνώση και πείρα του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM