Δραγασάκης: Ναι στις επενδύσεις αλλά όχι Φαρ Ουέστ- Χρειαζόμαστε τις επενδύσεις

Δραγασάκης: Ναι στις επενδύσεις αλλά όχι Φαρ Ουέστ- Χρειαζόμαστε τις επενδύσεις Facebook Twitter
1

Υπέρ των επενδύσεων, αλλά όχι με λογική εποχής Φαρ Ουέστ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Ενδιαφερόμαστε να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό με όρους διασφάλισης δικαίου» ανέφερε. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε δε με νόημα, ότι «δε νοείται συζήτηση ότι δεν χρειαζόμαστε επενδύσεις, το θέμα είναι με ποιους όρους».

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, «η απόφαση του ΚΑΣ είναι συμβατή με τις δεσμεύσεις όπως και η απόφαση για τα δασικά ανοίγει το δρόμο να προχωρήσει η επένδυση». «Αν η απόφαση δεν περνούσε από το ΚΑΣ, θα είχαμε διαρκείς προσφυγές στο ΣτΕ. Τώρα έχουμε σαφή απόφαση, συμβατή με την επένδυση, και η απόφαση του ΚΑΣ ανοίγει για το δρόμο για την επένδυση» επέμεινε.

«Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να θάψουμε τα αρχαία, αλλά ούτε και να γίνει η Ελλάδα εκθετήριο αρχαίων» ανέφερε. «Είμαστε σε διαρκή επαφή με τους ενδιαφερόμενους. θα κάνουμε ότι πρέπει με όρους νομιμότητας». Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ακόμη ότι «ήταν γνωστό στους θεσμούς ότι υπάρχουν αρχαία και εντοπίζονται όταν αλλάζουν οι όροι χρήσης γης».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη, «αλλού έχουμε αρχαία, αλλού έχουμε θέματα περιβάλλοντος, θα προχωρούμε λύνοντας διλήμματα, δεν γίνεται να κρύβουμε τα αρχαία όπως λένε μερικοί. Θέλουμε επενδύσεις φιλικές στο περιβάλλον αλλά με αποδοχή στην κοινωνία, όχι σε μια κοινωνία που θα είναι εχθρική».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι «μέχρι το Eurogroup στις αρχές Νοεμβρίου έχουμε αυτοδεσμευθεί για ολοκλήρωση του 80% της αξιολόγησης και έως το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί». «Στόχος είναι έως τον Ιούνιο να έχουν ολοκληρωθεί όλα» συμπλήρωσε.

«Το πρόβλημα για τις τράπεζες είναι ο μεγάλος όγκος των δανείων. Χρειάζεται όμως να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με τα "κόκκινα" δάνεια για να δοθούν νέα δάνεια στην οικονομία» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης. Τόνισε πως «θα δοθεί από το πλεόνασμα μέρισμα στην κοινωνία, αποσαφηνίζοντας ότι το κοινωνικό μέρισμα μπορεί να υπερβεί τα 800 εκατ. ευρώ αν συμφωνήσουν οι θεσμοί.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM