El Publico: Οι Γερμανοί χρωστούν στην Ελλάδα τα διπλάσια από όσα χρωστά η χώρα σε όλους

El Publico: Οι Γερμανοί χρωστούν στην Ελλάδα τα διπλάσια από όσα χρωστά η χώρα σε όλους Facebook Twitter
3

Το ποσό που χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό που χρωστά η Ελλάδα στους εταίρους, γράφει επικαλούμενη υπολογισμούς Ισπανών ιστορικών και οικονομολόγων  η ισπανική ηλεκτρονική εφημερίδα El Publico.

Η ισπανική εφημερίδα που είναι αριστερών αποκλίσεων υπενθυμίζει επίσης  τη συνδιάσκεψη του 1953 για τη διαγραφή του 63% του συνολικού εξωτερικού χρέους της Γερμανίας αλλά και τη συμφωνία των «Δύο συν Τέσσερις» του 1990 για τη μη πληρωμή των επανορθωτικών υποχρεώσεων του Βερολίνου, ενόψει της ενοποίησης των δύο Γερμανιών.

Σημειώνει ότι εάν για το κατοχικό δάνειο «ισοδύναμο με 3 δισ. ευρώ», «εφαρμοσθεί ως σημείο αναφοράς το μέσο επιτόκιο των αμερικανικών ομολόγων, το ποσόν που θα έπρεπε σήμερα να καταβάλει η Γερμανία θα ήταν 163,800 δισ. ευρώ».

Της άποψης αυτής είναι και οι καθηγητές Κάρλος Σάνθ Ντίαθ, αλλά και  Φαγιάνας Εσκουέρο οποίος υποστηρίζει ότι το ποσό που χρεωστά η Γερμανία στην Ελλάδα «ποικίλει ανάλογα με τις διάφορες εκτιμήσεις, που  ανάγουν την οφειλή σε έως και 300 δισ. ευρώ».

«Ποσό που ο Γάλλος οικονομολόγος και πρώην σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί, Ζακ Ντεπλά, ανεβάζει ακόμη και στα 575 δισεκ. ευρώ» υπογραμμίζεται στο ίδιο άρθρο. «Είναι σαφές πως με αυτά τα ποσά, η Ελλάδα όχι απλώς θα είχε λύσει το πρόβλημα του χρέους, αλλά θα της περίσσευαν και χρήματα» προσθέτει ο ίδιος καθηγητής.

Κατά τον καθηγητή στο UCM Κάρλος Σανθ Ντίαθ, η Ελλάδα έχει όλους τους καλούς λόγους και τα ιστορικά δεδικασμένα για να αξιώσει μία επίλυση του χρέους της... α λα γερμανικά.  

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Μπορεί τον ΣΥΡΙΖΑ να μην τον ψήφισα, όμως κανένας Σόιμπλε δεν δικαιούται να μας προσβάλει χαρακτηρίζοντας ως ανεύθυνη την κυβέρνηση που εκλέχτηκε δημοκρατικά στην Ελλάδα!Μπορεί η χώρα μας να μην έχει ΝΟΜΙΚΑ πλέον το δικαίωμα να ζητήσει αποζημιώσεις, όμως η Γερμανία, που εξαθλίωσε την Ελλάδα στην πρόσφατη ιστορία, δεν δικαιούται ΗΘΙΚΑ, αν μη τι άλλο, να μας θεωρεί οικονομική αποικία της, όσο “κακά παιδιά” και αν έχουμε υπάρξει εντός Ε.Ε.!
Τελικα μαλλον αυτο ειναι το μειζον ζητημα.Διοτι ενας αδυναμος και χειραγωγημενος λαος ,μιας χωρας υπο καθεστως "οικονομικης αποικιας" ,δεν ειναι,φυσικα,σε θεση να δικδικησει και να επιβαλλει το δικιο του,οσο μεγαλο και αν ειναι αυτο.
Και γιατί να μην τα απαιτήσουμε; Δεν αφορούν τα αναγκαστικά δάνεια που υποχρέωσε η Γερμανία από την υπόδουλη Ελλάδα να της τα δώσει; Εφόσον υπάρχουν και αποδείξεις ότι οι Γερμανοί είχαν πληρώσει και τις δύο πρώτες δόσεις, σημαίνει ότι είχαν εκταμιεύσει το δάνειο και είχαν "αποδεχτεί" τους όρους. Οι Γερμανοί δεν μας λένε ότι θα πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας σαν Ελλάδα; Ε, ας τις τηρήσει και η Γερμανία.