Εύα Καϊλή: Δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει

Εύα Καϊλή Facebook Twitter
Τη Μεγάλη Πέμπτη θα εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή (Φωτ.: SOOC)
0

Στην αθωότητά της επιμένει η Εύα Καϊλή σε νέα δήλωσή της, λίγα 24ωρα προτού εξεταστεί ξανά το αίτημα αποφυλάκισής της. 

«Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει, ακόμα και αν με κάνουν κομμάτια», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Εύα Καϊλή, που παραμένει προφυλακισμένη κατηγορούμενη για το σκάνδαλο Qatargate. 

Τη Μεγάλη Πέμπτη (13/4), η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα βρεθεί ξανά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, που θα εξετάσει το νέο αίτημα για την αποφυλάκισή της. 

Εύα Καϊλή: «Θα δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αναξιοπιστία του Παντσέρι», λέει ο δικηγόρος της

«Στο ερχόμενο δικαστικό συμβούλιο θα δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αναξιοπιστία του κ. Παντσέρι. Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. 

Ο συνήγορος της ευρωβουλευτού έκανε λόγο για «αίσθημα αδικίας», «βλέποντας τους πρωταγωνιστές και αυτούς που έχουν ομολογήσει φοβερά αδικήματα να είναι ελεύθεροι, να είναι στο σπίτι τους, να είμαι με την οικογένειά τους και εν αντιθέσει η Εύα Καϊλή, που δίνει μάχη για την αθωότητα της και υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας, να είναι μέσα. Είναι μια προκλητική αντινομία».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε «προϊόν συναλλαγής» την αποφυλάκιση του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. «Δέχθηκε να πει ψέματα κατά της Εύας Καϊλή και το αντάλλαγμα ήταν να αφεθεί ελεύθερος. Ποιος, αυτός που είναι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί εγκληματική οργάνωση υπάρχει, αλλά δεν συμμετέχει σε αυτή η κ. Καϊλή», συμπλήρωσε ο δικηγόρος. 

Qatargate: Αποφυλάκιση Παντσέρι με βραχιολάκι 

Την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. 

Ο πρώην ευρωβουλευτής- φερόμενος ως «εγκέφαλος» του Qatargate- είχε υπογράψει συμφωνία με τις βελγικές δικαστικές αρχές, η οποία προέβλεπε ότι θα τους δώσει στοιχεία, με αντάλλαγμα τη μειωμένη ποινή του. Στις καταθέσεις του φέρεται να «έκαιγε» την Εύα Καϊλή. 

Πρόσφατα, ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να παραδέχθηκε ότι μαζί μ ετον Φραντσέσκο Τζιόρτζι έλαβαν τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια ευρώ από το Μαρόκο, το Κατάρ και τη Μαυριτανία. Υπενθυμίζεται πως και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή έχει αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ