Γαβρόγλου: Του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 09:00 «για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω»

Γαβρόγλου: Του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 09:00 «για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω» Facebook Twitter
(Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
4

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 09:00.

«Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω» σχολίασε ο υπουργός, με τους μαθητές του 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων να ξεσπούν σε χειροκροτήματα. 

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ευεργετηθούν τα παιδιά και σημείωσε: «Προσπαθούμε να κάνουμε πολιτική, πράγματα που ισχύουν παιδαγωγικά και επιστημονικά».

Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί σχετική επιστημονική επιτροπή, καθώς επίσης και μία ομάδα εργασίας για τεχνικά ζητήματα.

«Για τα δημοτικά δεν θα αλλάξει τίποτα σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, οι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίς» διαβεβαίωσε ο υπουργός και σημείωσε ότι θα υπάρξει και συνεννόηση με τις περιφέρειες για το θέμα της μεταφοράς μαθητών του δημοτικού.

Να σημειωθεί ωστόσο πως πρόκειται για μία απόφαση, πάντως, που δεν έχει παρθεί επίσημα, παρά μόνο μέχρι στιγμής, επίσημα είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του υπουργού.

Ο Κώστας Γαβρόγλου, που βρέθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τόνισε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει έμφαση στα ΕΠΑΛ. 

«Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ», είπε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με το ζήτημα της βίας στα σχολεία, τόνισε ότι «η βία δεν είναι αστείο. Πρέπει να φύγει από τα σχολεία μας. Δεν έχει τόπο σε δημοκρατική κοινωνία».

Τέλος, εξήρε τη στάση και το έργο των εκπαιδευτικών κατά τα χρόνια της κρίσης, καθώς, όπως είπε «το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν κατέρρευσε και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ως ρύθμιση δεν είναι κακή αν αναλογιστούμε πως τα παιδιά έχουν τεράστιο φορτω εξωσχολικών δραστηριοτήτων και χρειάζονται περισσότερη ξεκούραση, μιας και πολλές φορές γυρίζουν σπίτι τους10+++Το πρόβλημα είναι τα ωράρια των εργαζομένων γονεων που φυσικά κανενας εργοδότης δεν θα κάνει αλλαγή αλλά και το κράτος να έκανε την ανάλογη ρύθμιση, που δεν θα την κάνει, δεν θα μπει σε εφαρμογή.Καλοί οι μοντερνισμοι και οι νέες σύγχρονες μέθοδοι αλλά πρέπει να μελετήσουμε όλες τις παραμέτρους. Ίσως να μπορεί να εφαρμοστεί από Γυμνάσιο και μετά μιας και τα παιδιά πηγαίνουν μονα τους.
Δεν θεωρώ λάθος το μέτρο. Στην Αγγλία μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο οργανισμός του σημερινού ανθρώπου αρχίζει να λειτουργεί καλύτερα μετά τις 9 το πρωί. Μάλιστα διάβασα ότι πλέον τα σχολεία εκεί θα ανοίγουν στις 10. Γι αυτό και οι εργαζόμενοι που ξεκινούν νωρίς τη δουλειά τους πλακώνονται στους καφέδες για να αντέξουν. Σήμερα ο άνθρωπος (ακόμα και μαθητές) δεν κοιμούνται απ' τις 8.30 όπως παλιότερα.Βέβαια τα σχολεία θα πρέπει να ανοίγουν απ' τις 8 για τους γονείς που εργάζονται νωρίς αλλά τα μαθήματα να αρχίζουν στις 9.
Επίσης όλα τα διαλλειματα να διαρκούν 1 ώρα, οι διδακτικές ώρες να μειωθούν σε το πολύ 2 την ημέρα και η ύλη των μαθημάτων να φτάνει μόνο μέχρι τον πρόλογο του βιβλίου.