Γεννηματά: Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ και με την σφραγίδα του Eurogroup

Γεννηματά: Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ και με την σφραγίδα του Eurogroup Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ και με την σφραγίδα του Eurogroup», σχολιάζει η Φώφη Γεννηματά, στον απόηχο της χθεσινής συμφωνίας.

«Η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει. Η ελπίδα περιμένει... Το μνημόνιο είναι εδώ και με την σφραγίδα του Eurogroup», σχολίασε αιχμηρά η Φώφη Γεννηματά για όσα αποφάσισε χθές το Eurogroup.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει ότι «η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει. Η ελπίδα περιμένει...», και προσθέτει ότι «οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι καθαρές, δεν υπάρχει καθαρή έξοδος».

Σύμφωνα με την ίδια, αυτά που μένουν είναι:

  • «η σκληρή μνημονιακού τύπου εποπτεία για τα επόμενα χρόνια με δυνατότητα επιβολής νέων μέτρων από το Eurogroup
  • η υποχρέωση για δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060
  • οι περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο
  • η υποθήκευση του εθνικού πλούτου της χώρας».

Όσο για το χρέος, η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα για την ελάφρυνση του καθώς, όπως είπε, «συντηρούν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον. Η οριστική επίλυση της βιωσιμότητας του χρέους μετατέθηκε για μετά το 2030».

«Ο κ. Τσίπρας φρόντισε πάλι να διασφαλίσει κατά προτεραιότητα τα συμφέροντα των δανειστών», καταλήγει.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM