Γεννηματά για Τσίπρα στη ΔΕΘ: Ρεκόρ ψεμάτων του πρωθυπουργού

Γεννηματά για Τσίπρα στη ΔΕΘ: Ρεκόρ ψεμάτων του πρωθυπουργού Facebook Twitter
0

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα είπε στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ. «Όσοι νόμιζαν ότι το είχε τερματίσει το 2014, έκαναν λάθος. Έκανε νέο ρεκόρ ψεμάτων στην ίδια πίστα» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά «στραβά αρμενίζει αυτή η κυβέρνηση», ενώ αναφερόμενη στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν έγιναν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, είπε ότι η κυβέρνηση αύξησε την εισφορά υπέρ υγείας, μείωσε το αφορολόγητο, πετσόκοψε τις επικουρικές και καταργεί το ΕΚΑΣ. Μάλιστα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι κανείς δεν γνωρίζει με ποια κριτήρια έγιναν αυτές οι περικοπές.


Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός έχει γίνει ο πιο πρόθυμος πρωθυπουργός στην Ευρώπη στις απαιτήσεις των πιο συντηρητικών κύκλων. «Δεν τολμά να πει στον κ. Σόιμπλε ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας για 3,5% πλεόνασμα και μας λέει ότι τώρα τα πάντα παραπέμπονται από το 2019 και μετά» σημειώνει και προσθέτει: «Με αυτούς τους ρυθμούς και με την ύφεση που εξακολουθούμε να έχουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσουμε τον στόχο για το 2018. Και τότε θα έρθει ο κόφτης που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει με τα ψέματα που ειπώθηκαν χθες;».


Πάντως , παραδέχτηκε ότι και στο παρελθόν έγιναν περικοπές και αδικίες, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, τότε η χώρα είχε 35 δισ. έλλειμμα που έπρεπε να εξαλειφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Η Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού για τα «5 βήματα στο αύριο», υπογράμμισε πως τα 4 από αυτά δεν χρειάζονταν, αν δεν είχε κάνει τόσα λάθη. Αναφερόμενη στην αξιολόγηση, είπε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ μάς είπε για ολοκλήρωση αξιολόγησης, όταν δεν έχουν ολοκληρωθεί τα συμπληρωματικά μέτρα της α΄ αξιολόγησης που ο ίδιος αποδέχτηκε και ψήφισε. Η «πρώτη φορά (δήθεν) Αριστερά», ο «αριστερός κυβερνήτης» έδωσε 6 δισ. ευρώ στους Ευρωπαίους τραπεζίτες, τόνισε στη συνέντευξη της και συμπλήρωσε: «Γι' αυτό ζητήσαμε να παραιτηθεί από το χειμώνα προτού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, γιατί βλέπαμε πού πάει, για να υπάρξει μια σοβαρή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα θέματα και να κλείσει σωστά η αξιολόγηση και όχι όπως έκανε αυτή η κυβέρνηση».

Η κ. Γεννηματά επέμεινε στην ανάγκη για εθνική συνεννόηση, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα που εκπέμπουμε ως χώρα θα αλλάξει με μια σοβαρή κυβέρνηση ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Μάλιστα, είπε πως για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί, πρέπει να δυναμώσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, για να σπάσει το δίπολο που διχάζει και καθηλώνει.


Το «φύγε εσύ – έλα εσύ» δεν έδωσε λύσεις στην Ελλάδα, έδωσε μόνο λύση σε προσωπικές φιλοδοξίες όποιου ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε ότι η κατάσταση στη χώρα θα αλλάξει μόνο με μια σταθερή κυβέρνηση, όπου ο δεύτερος δεν θα πετροβολά τον πρώτο, δεν θα υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, δεν θα χτίζεται χάρη στο δίπολο, το πελατειακό κράτος. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η χώρα δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να καίει ευκαιρίες.


Αναφερόμενη στο Ποτάμι και τις συζητήσεις για την Κεντροαριστερά είπε: «Η ηγεσία του Ποταμιού μετά από τόσους μήνες συζητήσεων, διαβουλεύσεων, αναμονής από τη μεριά μας, υποχωρήσεων, χρόνου που χάθηκε και κόπου πολλών ανθρώπων, απέδειξε ότι έχει μια στόχευση: να γίνει συμπλήρωμα της Δεξιάς. Εμείς αυτό το αρνούμαστε. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει δύναμη για να επιβάλλουμε την εθνική συνεννόηση».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ