Γεννηματά: Θα είμαστε μέρος της λύσης, αλλά δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός

Γεννηματά: Θα είμαστε μέρος της λύσης, αλλά δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
0

Ομόφωνα, με μόνο ένα λευκό, εγκρίθηκαν από τους συνέδρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το νέο της σύμβολο, τα κείμενα της πολιτικής διακήρυξης και του προγραμματικού πλαισίου. Κλείνοντας το τριήμερο συνέδριο, η Φώφη Γεννηματά, ξεκινώντας την ομιλία της λέγοντας «ε, ναι, λοιπόν, επιστρέψαμε», και έστειλε μήνυμα πως η ΔΗΣΥ είναι ανοιχτή σε πολιτικές ζυμώσεις, αλλά και αυτόνομη δύναμη.

Η κ. Γεννηματά παρατήρησε ότι η ΔΗΣΥ δέχεται «επιθέσεις φιλίας» από παντού, διότι όλοι αναγνωρίζουν την άνοδο της, και περιέγραψε ως επιτυχία της ΔΗΣΥ, την επιβεβαίωση της πολιτικής στρατηγικής για αυτόνομη πορεία και εθνική συνεννόηση. «Είμαστε σταθεροί στην πρόταση μας για το σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης, ευρείας λαϊκής στήριξης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Εμείς θέλουμε και θα είμαστε μέρος της λύσης, όμως δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός», είπε και ζήτησε να σταματήσουν τις διαστρεβλώσεις για δήθεν ίσες αποστάσεις και επανέλαβε ότι η ΝΔ είναι και παραμένει για εμάς ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος. «ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία επιμένουν στην καρικατούρα του μικρού δικομματισμού και την πόλωση που δηλητηριάζουν τη χώρα», ανέφερε.

«Είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί μπορούμε, με τη δέσμευση για σκληρή δουλειά», είναι το ηχηρό μήνυμα του Συνεδρίου, είπε και υπογράμμισε πως «η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι άθροισμα πολέμαρχων, αλλά κίνημα λαού και ως τέτοιο μπορεί να υπάρξει και να τραβήξει μπροστά». Η κ. Γεννηματά επανέλαβε την πρόταση για εθνική συνεννόηση, συνεννόηση των κομμάτων γύρω από μια εθνική γραμμή.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι έδειξε ένα «πρωτοφανές δείγμα καθεστωτικής αντίληψης», όταν μίλησε για "θεσμικό εμπόδιο", αναφερόμενος σε απόφαση της δικαιοσύνης, και τόνισε πως η ΔΗΣΥ θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς της Δημοκρατίας, που, όπως είπε, έχουν «κλονιστεί». «Καθημερινά οι θεσμοί δέχονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μεγάλα πλήγματα. Ο πρωθυπουργός έδωσε προχθές πρωτοφανές δείγμα καθεστωτικής αντίληψης θεωρώντας ως θεσμικό εμπόδιο αποφάσεις της Δικαιοσύνης που απλά δεν συμφωνούσε μαζί τους», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Στο σημείο αυτό έκανε λόγο για «απίστευτο κατήφορο», που «τούς οδηγεί σε νέο γύρο επιθέσεων σκανδαλολογίας. Και το κάνουν αυτό σήμερα, εντελώς τυχαία! Σήμερα, που ολοκληρώνεται με τόσο μεγάλη επιτυχία το Συνέδριο μας», ενώ ύψωσε τείχος προστασίας για τη απόπειρα σπίλωσης του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, λέγοντας: «Επιθέσεις στον πρωθυπουργό της χώρας που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν. Θα πάρουν την περιφρόνηση που τους αξίζει. Ματαιοπονούν».

Ως μία ακόμα επιτυχία, η κ. Γεννηματά ανέφερε την σαφή ταυτότητα και το πολιτικό στίγμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, τη σύγχρονη κεντροαριστερά που μπορεί να φέρει τη νέα αλλαγή. Ανάπτυξη, απασχόληση, αλληλεγγύη είναι το τρίπτυχο μας», είπε. Έκανε εκτενή αναφορά στην τρίτη επιτυχία του Συνεδρίου, στο αναπτυξιακό Σχέδιο Ελλάδα, με το οποίο μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς να ξεπουλιέται ο τόπος, με αξιοποίηση του εθνικού πλούτου και σεβασμό στο περιβάλλον, όπως σημείωσε.


Όσο αφορά, τέλος, τον Οδικό Χάρτη και το συγκεκριμένο Χρονοδιάγραμμα για την εκλογή ηγεσίας και τη δημιουργία του ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, η Φώφη Γεννηματά τόνισε, όπως και στην εισήγησή της, ότι ο οδικός χάρτης και θεσμικές εγγυήσεις που δεν επιτρέπουν ούτε καχυποψίες, ούτε δυσπιστίες. «Όλα θα λήξουν δημοκρατικά έως το τέλος του χρόνου. Τώρα πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο, ούτε δικαιολογία γι' αυτούς που διστάζουν ακόμα. Πάμε τώρα. Δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο. Πάμε όλοι μαζί! Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, όμως για τη Δημοκρατική Παράταξη μετρά θετικά», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ