Γεωργιάδης: Αν επιδοτήσουμε rapid test για όλους ασταμάτητα, θα χρεοκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο

Γεωργιάδης: Αν επιδοτήσουμε rapid test για όλους ασταμάτητα, θα χρεοκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Μετά τις γιορτές θα υπάρξει μια περίοδος για «μάζεμα», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην πιθανότητα λήψης επιπλέον μέτρων για τον κορωνοϊό

Στις ίδιες δηλώσεις του, στο Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε και σε διαδοχικές ερωτήσεις που δέχθηκε για την τιμή των rapid και PCR τεστ στην Ελλάδα. 

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν επιδοτούνται τα rapid test για τους εμβολιασμένους, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι αν αυτό γίνει ασταμάτητα, η χώρα θα χρεοκοπήσει. 

«Αν η κυβέρνηση επιδοτήσει τα rapid test για όλο τον πληθυσμό ασταμάτητα και πάντα, είναι δισεκατομμύρια. Θα χρεοκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

«Έχουμε διατίμηση στα PCR και rapid test, έχουμε τις φθηνότερες τιμές στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. «Δεν χρειάζεται να κάνουν όλοι PCR τεστ, μπορούν να κάνουν και rapid και να έχουν πολύ καλό επίπεδο ασφάλειας», ανέφερε σε άλλο σημείο. 

«Αυτός που είναι υποχρεωμένος να κάνει συνεχώς rapid test είναι ο ανεμβολίαστος. Ο ανεμβολίαστος ας πάει να εμβολιαστεί», δήλωσε ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Ενδεχομένως νέα μέτρα για να μπει φρένο» 

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, πέρα από εκείνα που ανακοινώθηκαν χθες, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε κάποια «έκρηξη» στο μεσοδιάστημα. 

«Αν γίνει κάτι τέτοιο, πιθανόν να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την επόμενη εβδομάδα, πάλι ήπια. Από την αρχή του χρόνου, μετά τις γιορτές, ενδεχομένως θα έχουμε λίγα παραπάνω μέτρα, όχι lockdown, απλώς και μόνο για να μπει ένα φρένο», συμπλήρωσε. 

Σε ερώτηση για το αν θα κλείνει νωρίτερα η εστίαση, απάντησε ότι «θα είναι κάποια μέτρα πιο σοβαρά» από τα τωρινά. «Το γενικό σχέδιο είναι να δουλέψουμε καλά στις γιορτές, δεν χρειάζεται πανικός. Η Ελλάδα παραμένει με ανοιχτή οικονομία και αγορά. Με το πέρας των εορτών θα υπάρχει μία μικρή περίοδος για “μάζεμα”, απλώς και μόνο για να μην ξεφύγει η κατάσταση», πρόσθεσε.
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, δουλειά μας να μην σταματήσουμε στιγμή να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Πολιτική / Μητσοτάκης: Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, δουλειά μας να μην σταματήσουμε στιγμή να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που εισάγει αυστηρότερες ρυθμίσεις για την πώληση αλκοόλ και προϊόντων καπνού σε ανήλικους
LIFO NEWSROOM
Διεργασίες στην αντοπολίτευση για πρόταση μομφής – Επικοινωνία Φάμελλου με Ανδρουλάκη

Πολιτική / Διεργασίες στην αντιπολίτευση για πρόταση μομφής – Επικοινωνία Φάμελλου με Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, σχετικά με το ζήτημα
LIFO NEWSROOM