Γεωργιάδης: «Όσοι έλεγαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό, τώρα που σχεδόν όλα τα νοσοκομεία κάνουν απογευματινά χειρουργεία τι λένε;»

Γεωργιάδης: «Όσοι έλεγαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό, τώρα που σχεδόν όλα τα νοσοκομεία κάνουν απογευματινά χειρουργεία τι λένε;» Facebook Twitter
0

Για την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στη χώρα, αλλά και για όλα όσα προβλέπονται στη συνέχεια, μίλησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός μιλώντας νωρίτερα την Τετάρτη στον AΝΤ1, ανέφερε πως το ζήτημα των απογευματινών χειρουργείων που συζητιέται εδώ και 32 χρόνια τελικά πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Τα απογευματινά χειρουργεία είναι μία κουβέντα που γίνεται στην Ελλάδα εδώ και 32 χρόνια. Την πρωτοξεκίνησε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, τη νομοθέτησε εκ νέου η κυβέρνηση Σημίτη, την ξανανομοθέτησε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, τη νομοθέτησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τώρα την υλοποιούμε εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή το πρώτα απογευματινά χειρουργεία που έλαβαν χώρα εχθές, τόνισε πως έρχονται και άλλα, ενώ μέχρι τον επόμενο μήνα θα έχουν μπει σχεδόν όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε αυτή τη λειτουργεία. «Χθες, πρώτη μέρα λειτουργίας, έγιναν απογευματινά χειρουργεία στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα και στη Θεσσαλονίκη, στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και ΑΧΕΠΑ. Σήμερα θα κάνουν άλλα 5 νοσοκομεία, αύριο άλλα 10 νοσοκομεία και μέσα σε ένα μήνα θα έχουν μπει σχεδόν όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Άρα, όλοι αυτοί που έλεγαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό για τα απογευματινά χειρουργεία, τώρα που σχεδόν όλα τα νοσοκομεία κάνουν, τι λένε;», σημείωσε μεταξύ άλλων.



«Ο βασικότερος λόγος της μεταρρύθμισης αυτής είναι να καταστήσει το λειτούργημα του γιατρού του ΕΣΥ πιο ελκυστικό, δηλαδή να μπορεί να έχει ο χειρουργός, ο αναισθησιολόγος, ο νοσηλευτής και ο τραυματιοφορέας υψηλότερες αμοιβές. Τους δίνουμε ένα επιπλέον κίνητρο για να έρθουν στο ΕΣΥ. Η Υπουργική Απόφαση έχει μέσα ένα παράρτημα όπου έχει όλα τα DRGs, δηλαδή την κοστολόγηση των επεμβατικών πράξεων. Από αυτά τα DRGs, με απόφαση της χειρουργικής ομάδας του νοσοκομείου θα γίνονται τα απογευματινά χειρουργεία που η χειρουργική ομάδα του νοσοκομείου κρίνει ότι μπορεί να εκτελέσει. Αναφερόμαστε πάντα σε ψυχρά τακτικά χειρουργεία. Άρα, ούτε μεταμοσχεύσεις θα γίνουν, ούτε επείγουσα εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας θα γίνει», τονίζει παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης.

«Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, που είναι το νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία από όλη την Ελλάδα, και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό, θα γίνουν σήμερα πέντε επεμβάσεις καταρράκτη. Όταν τους ρώτησα “γιατί τόσο μεγάλη ζήτηση” μου απάντησαν ότι η διαφορά της τιμής σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Άρα, αυτοί οι πέντε που θα χειρουργηθούν σήμερα το απόγευμα φεύγουν από τη λίστα των πρωινών χειρουργείων και πέντε συμπολίτες μας που ήταν σε αναμονή θα χειρουργηθούν νωρίτερα», καταλήγει για τα απογευματινά χειρουργεία.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM