Για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση

Για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση Facebook Twitter
2

Επίθεση στην κυβέρνηση για «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας, έκανε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του σε εργαζομένους του ομίλου του ΟΠΑΠ.

Στόχος του προγράμματος που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση είναι – κατά τον κ. Τσίπρα – «η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού μοντέλου που με πολιορκητικό κριό την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του Νότου οι Ευρωπαϊκές ελίτ θέλουν να οικοδομήσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη».

 
«Σε αυτήν ακριβώς την μακροπρόθεσμη στρατηγική εντάσσεται και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η συγκυβέρνηση υποστηριζόμενη αλλά και πιεζόμενη από επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν να κερδίσουν πάρα πολλά από το πάρτι που έχουν οργανώσει οι κυβερνήσεις των Μνημονίων. 

Στόχος τους είναι να ξεπουλήσουν την δημόσια περιουσία όσο -όσο, δήθεν για να δημιουργήσουν εικόνα αντιστροφής του κλίματος. Στην πραγματικότητα αυτό που επιχειρούν είναι ένα έγκλημα εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου, της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών.


Η στρατηγική τους είναι γνωστή. Πρώτα υποτιμούν την αξία της δημόσιας περιουσίας και στη συνέχεια την ξεπουλάνε σε εξευτελιστικές τιμές για να εξυπηρετήσουν ίδια συμφέροντα αλλά και για να δημιουργήσουν μια οικονομική και εργασιακή ζούγκλα». 

Όπως ανέφερε, «η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ εξυπηρετεί τις επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».  


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κριτική του για το Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου, τον οποίο κατηγόρησε ότι «που λειτουργεί παράτυπα και παράνομα», ενώ παράλληλα διερωτήθηκε για τον τρόπο λήψεως των αποφάσεων.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα ότι η συγκυρία για να πουληθούν τα "ασημικά" είναι πολύ κακή. Για την διαρκή απαξίωση των ασημικών από το εκλεκτό ακροατήριό του (http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1626385), θυμήθηκε να πεί τίποτα; Να μην ξεχνάμε και πως βρεθήκαμε στην ανάγκη να ξεπουλάμε "ασημικά", ε; Προφανώς δεν διόρισε ο ίδιος τα golden boys των ΔΕΚΟ, αλλά πλέον είναι ο μοναδικός που υπερασπίζεται το προκλητικά τους προνόμια.