Γκάμπριελ: Ανοιχτοί σε συζήτηση για μείωση του χρέους, μετά τις μεταρρυθμίσεις

Γκάμπριελ: Ανοιχτοί σε συζήτηση για μείωση του χρέους, μετά τις μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter
EPA/WOLFGANG KUMM
1

Η Ευρώπη θα μπορούσε να συζητήσει για πιθανή μείωση του χρέους της Ελλάδας, αν η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο περιοδικό Stern.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Γκάμπριελ, που είναι ταυτόχρονα και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους θα ήταν ανούσιο αν η Αθήνα αύξανε εκ νέου το χρέος της, αμέσως μετά το κούρεμα, εμφανίστηκε όμως πιο διαλλακτικός κατά τη συνέντευξή του στο περιοδικό. «Θα μπορούσε κανείς να συζητήσει την πιθανότητα να μειωθεί το χρέος, αφού πρώτα η ελληνική κυβέρνηση δείξει ότι εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις», ανέφερε.

Σύμφωνα με τη Guardian, ο Γκάμπριελ εκτίμησε επίσης ότι η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ ήταν μια αφελής κίνηση. «Η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ, όπως φαίνεται σήμερα, ήταν πολύ αφελής κίνηση. Το χειρότερο είναι ότι όλοι παρακολουθούσαν εδώ και πολύ καιρό καθώς η χώρα βυθιζόταν όλο και πιο βαθιά στην κρίση», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε LIVE τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Γκάμπριελ, Γερμανό αντικαγκελάριος κ υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας. «Η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ, όπως φαίνεται σήμερα, ήταν πολύ αφελής κίνηση. Το χειρότερο είναι ότι όλοι παρακολουθούσαν εδώ και πολύ καιρό καθώς η χώρα βυθιζόταν όλο και πιο βαθιά στην κρίση»Συμμεριζόμαστε απόλυτα την άποψή σας κ Γκάμπριελ!!!!!!!!Θα μπορούσατε παράλληλα να την θέσετε προς υπογραφή και επικύρωση και των υπολοίπων Ευρωπαίων συναδέλφων σας για να την στείλετε με "courier" σε κάθε ΕΛΛΗΝΑ "μέντορα" της πολιτικής και της οικονομίας? Αν δεν έχετε αντίρρηση ξεκινήστε από το σπίτι του κ ΣΗΜΙΤΗ !!Αυτός θα ενημερώσει και τους υπόλοιπους......!!!!!!!!!!!