Χαιρετίζει τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία» η Αλβανία

Χαιρετίζει τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία» η Αλβανία Facebook Twitter
EPA
1

Η ανώτατη πολιτική ηγεσία της Αλβανίας χαιρετίζει σήμερα τη χθεσινή συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ για το όνομα της ΠΓΔΜ, χρησιμοποιώντας τον όρο «ιστορική» συμφωνία.

«Η ιστορική συμφωνία φθάνει την πολύ αναμενόμενη στιγμή ως ευρωατλαντική προοπτική για την περιοχή μας» γράφει, μεταξύ των άλλων, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, επίσης στο Twitter, χαρακτηρίζει τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών «προοδευτικούς ηγέτες» που «έγραψαν σήμερα την ιστορία». Απευθυνόμενος στους πρωταγωνιστές της συμφωνίας, γράφει: «Σήμερα τα Βαλκάνια είναι ένα καλύτερο μέρος χάρη σε εσάς».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λιουλεζίμ Μπάσια χαιρετίζοντας, από την πλευρά του, τη συμφωνία στο Twitter και εξ ονόματος του Δημοκρατικού Κόμματος σημειώνει: «Θα επιφέρει την όσο πιο γρήγορη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και παραπέρα, την κοινή πορεία στη γεμάτη προκλήσεις και ελπίδες διαδικασία της ένταξης των χωρών μας στην ΕΕ».

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσιάτι, ο οποίος απευθύνει ευχές «στους γείτονες και φίλους» και εκφράζει την πεποίθηση ότι η συμφωνία «ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη στην Ευρωατλαντική οικογένεια όχι μόνο μίας χώρας, αλλά όλης της περιοχής».

Σημειώνεται ότι τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν απευθείας τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια