Χαρίτσης: Έτοιμο το ΥΠΕΣ ακόμα και για τριπλές εκλογές τον Μάιο

Χαρίτσης: Έτοιμο το ΥΠΕΣ ακόμα και για τριπλές εκλογές τον Μάιο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Την ετοιμότητα του Υπουργείο Εσωτερικών για εκλογές ακόμα και τον Μάιο διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός Αλέξης Χαρίτσης. 

Ο υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξή του στον Real FM, υπογράμμισε πως οι εκλογές θα γίνουν με τον τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο τεχνικά όσο και θεσμικά, ενώ, στο τεχνικό κομμάτι θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τεχνολογικές καινοτομίες. 

«Το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει και θα είναι έτοιμο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Θα είμαστε, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα και αυτό μιας και ανοίξαμε αυτή την συζήτηση, περιλαμβάνει αφενός την τεχνική προετοιμασία γι'αυτό άλλωστε έχουμε ξεκινήσει εδώ και μήνες τη διαδικασία για την προμήθεια όλου του αναγκαίου εκλογικού υλικού και μάλιστα κάποιοι βγήκαν και μας κατηγόρησαν για αυτό», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα πρόσθεσε πως θεωρεί ότι πρέπει η ελληνική Πολιτεία και η εκάστοτε κυβέρνηση να δίνει το σήμα της έγκαιρης προετοιμασίας για τόσο σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όπως η ταυτόχρονη διεξαγωγή εκλογικών αναμετρήσεων.

«Πέρα από το τεχνικό κομμάτι, υπάρχουν και θεσμικές βελτιώσεις που είναι απαραίτητες και γι'αυτό καταθέσαμε στη Βουλή και από όσο έχω ενημερωθεί θα συζητηθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και μια σειρά από βελτιώσεις του εκλογικού νόμου για να μπορέσει να τρέξει η εκλογική διαδικασία πιο ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα.»

«Πρόκειται για βελτιώσεις που έχουν να κάνουν με ζητήματα περισσότερο διαδικαστικά της εκλογικής διαδικασίας αλλά και μια σειρά από προβλήματα που είχαν ανακύψει, με προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται σε ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού, οι οποίες δεν μπορούσαν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ως προς το εκλέγεσθαι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τριπλές εκλογές 

«Δεν λέμε ότι είναι κάτι εύκολο, σε καμία περίπτωση. Η προσπάθεια που έχουν κάνει τα στελέχη και η συνεργασία με την εταιρεία που εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία και οι προσομοιώσεις που έχουμε τρέξει ήδη, δείχνουν ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά», απάντησε ο κ. Χαρίτσης όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών. 

Ιθαγένεια

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας, με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αθρόες ελληνοποιήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Η προσπάθεια που κάνουμε έχει στόχο τη δημιουργία ενός αντικειμενικού, διάφανου συστήματος για την απόδοση ιθαγένειας σε εκείνες τις κατηγορίες συμπολιτών μας, που, βάσει του Συντάγματος και του νόμου, το δικαιούνται και όχι φυσικά τις αθρόες "ελληνοποιήσεις", όπως ισχυρίζονται κάποιοι».

Ψήφος Ελλήνων εξωτερικού 

Αναφορικά με το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ. Χαρίτσης συνέστησε «μεγαλύτερη υπευθυνότητα από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με αυτό το ακανθώδες ζήτημα, από τη στιγμή, μάλιστα, που αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη που έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει το θέμα, μετά το 2001, οπότε και δόθηκε συνταγματικά η δυνατότητα για κάτι τέτοιο».

Βολές εναντίον Νέας Δημοκρατίας 

Τέλος, ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε τη Νέα Δημκρατία ότι με διαρροές στον Τύπο και ανακοινώσεις, «επιχείρησε να προεξοφλήσει το περιεχόμενο της νομοθετικής πρότασης του υπουργείου, την ώρα που οι εργασίες της διακομματικής επιτροπής με τη συμμετοχή επιστημόνων εγνωσμένου κύρους βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να εκπονηθεί το πόρισμα, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση της νομοθετικής ρύθμισης».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM