Η Greenpeace καλεί τα κόμματα να παρουσιάσουν τις δεσμεύσεις τους για την κλιματική αλλαγή

Η Greenpeace καλεί τα κόμματα να παρουσιάσουν τις δεσμεύσεις τους για την κλιματική αλλαγή Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Να ανακοινώσουν την περιβαλλοντική πολιτική τους ενόψει των επικείμενων εκλογών καλεί  τα κόμματα η Greenpeace.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση σημειώνει: «Σύμφωνα με τις δραματικές εκκλήσεις της διακυβερνητικής επιστημονικής επιτροπής του ΟΗΕ, έχουμε ακόμα 11 χρόνια για να μειωθεί η χρήση ορυκτών καυσίμων στο μισό και περίπου 25 χρόνια για να εκμηδενιστεί. Ειδάλλως χάνεται οριστικά ο στόχος συγκράτησης της αύξησης της πλανητικής θερμοκρασίας κοντά στον πιο «βιώσιμο» 1,5°C, με τρομακτικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες για τη χώρα μας.

Μέχρι σήμερα κανένα από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα δεν έχει καταθέσει προτάσεις οι οποίες κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Αντίθετα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Greenpeace, αυτές συνάδουν με σενάρια υπερθέρμανσης του πλανήτη άνω των 3°C, δηλαδή, με μη αναστρέψιμη καταστροφή της Ελλάδας».

«Αυτό που πλέον έχει μπει για τα καλά στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου στην Ευρώπη απουσιάζει εντελώς από τις θέσεις των ελληνικών κομμάτων. Ωστόσο, ακόμα και την ενδεκάτη ώρα, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν να τοποθετηθούν με σαφήνεια και να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό» δηλώνει ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace, Τάκης Γρηγορίου, και προσθέτει: «Το ερώτημα είναι εξαιρετικά απλό και είναι αυτό για το οποίο κινητοποιούνται σήμερα εκατομμύρια μαθητές και πολίτες σε όλο τον κόσμο: υιοθετούν τις υποδείξεις της επιστήμης για τον 1,5°C ή όχι;»

Η ανακοίνωση της οργάνωσης καταλήγει: «Αν κάποιο από τα πολιτικά κόμματα έχει διαφορετική πρόταση, οφείλει να τοποθετηθεί άμεσα και να τη δημοσιοποιήσει. Συγκεκριμένα, κάθε κόμμα οφείλει να αναφέρει:

• Ότι δεσμεύεται για την υιοθέτηση του στόχου του 1,5°C.

• Τους βασικούς άξονες της ενεργειακής του πολιτικής οι οποίοι διασφαλίζουν την επίτευξη του παραπάνω στόχου, όπως υπαγορεύει η επιστήμη.

• Ότι δεσμεύεται να συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις για την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κλιματική κρίση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ελλάδα: Ανεμογεννήτριες σε κάθε βουνοκορφή ως άλλοθι ώστε να μπορούμε να χτίζουμε, να υπερκαταναλώνουμε, τσιμεντώνουμε, να αποψιλώνουμε και να μολύνουμε τα πάντα ώστε να μπορούν να ανοίξουν πολλές και νέες δουλειές στον τουρισμό που δεν μολύνει καθόλου ή τουλάχιστον όχι τόσο όσο η πλαστική σακούλα που καταργήθηκε και είμαστε όλοι ήσυχοι.