Η πρώτη ομιλία Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς οι 48 απέναντι στους 158 “άριστους”»

Η πρώτη ομιλία Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς οι 48 απέναντι στους 158 “άριστους”» Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Με ενωτική διάθεση εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την πρώτη ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που παίρνω το λόγο για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στην Κ.Ο. και υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και στην πατρίδα μας να υπηρετήσω μαζί με εσάς τις ιδέες τις αξίες του αριστερού και προοδευτικού κόσμου» είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Εμείς οι 48 έχουμε την πιο νωπή δημοκρατική εντολή των ψηφοφόρων μας. Αναλαμβάνουμε την τεράστια ευθύνη να τους τιμήσουμε. Να σταθούμε δίπλα τους και να τους υπηρετήσουμε. Εμείς εκπροσωπούμε την εθνική εξαίρεση του πρωθυπουργού της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών» σημείωσε ενώ τόνισε ότι η «Η διαδρομή του καθενός από εσάς αποτελεί ξεχωριστό οδικό χάρτη για ένα συμπαγές μέτωπο στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι η διαδρομή καθενός και καθεμιάς από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «αποτελεί ξεχωριστό οδικό χάρτη για την οικοδόμηση ενός συμπαγούς αντιπολιτευτικού μετώπου στη Βουλή. Εμείς οι 48 απέναντι στους 158 “άριστους”» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης στέλνοντας ενωτικό μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Να δεσμευτούμε ότι ο αγώνας μας θα είναι πάντα ενωτικός, συλλογικός, με αλληλεγγύη και δημοκρατικό ήθος» είπε ενώ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «Αντί για συγνώμη μετά τη διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης, ειρωνεύονταν» τον Ιωακειμίδη και «εμένα προσωπικά με λογοπαίγνια παιδιών δημοτικού» είπε αναφερόμενος στον Μάκη Βορίδη που τον αποκάλεσε προχθές στη Βουλή «Φαμελλάκη».

«Η γλώσσα του σώματος των βουλευτών της κυβέρνησης φανέρωνε πλήρη αλαζονεία» για του πληγέντες είπε. «Αλλά και τα λεγόμενά τους δεν ήταν καλύτερα» τόνισε. «Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί οι τζάμπα μάγκες, οι οποίοι δεν μπορούν να επιλύσουν κανένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας» είπε ενώ υπενθύμισε ότι αντί για ανακούφιση που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την κακοκαιρία, το μόνο που έχεουν να προσφέρουν είναι «πόνος, ειρωνεία και χαστούκια στους συμπολίτες μας. Έπρεπε να ντρέπονται» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στην Δικαιοσύνη λέγοντας πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γίνει κυβέρνηση οι λειτουργοί της δεν θα δέχονται επιρροές και πιέσεις «από εμάς. Θα δεχτούν την αμέριστη συμπαράστασή μας. Υλικοτεχνική και θεσμική ώστε να κάνουν το λειτούργημά τους».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δώρο Τασούλα στην Σακελλαροπούλου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο

Πολιτική / Το δώρο Τασούλα στην Σακελλαροπούλου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο

«Αναλαμβάνετε σε καιρούς αβέβαιους, με πολλές εντάσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, σε έναν κόσμο μεταβατικό και σε μια εποχή αλλεπάλληλων κρίσεων» είπε η Κ. Σακελλαροπούλου στον Κ. Τασούλα
LIFO NEWSROOM
Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM