Η Θάνου απαντά στον Γιούνκερ: Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της οικονομίας

Η Θάνου απαντά στον Γιούνκερ: Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της οικονομίας Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Τις ευχαριστίες της για την δέσμευση παροχής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από τον ίδιο προσωπικά, στην επιτέλεση των καθηκόντων της Ελληνικής Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, εκφράζει η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου σε επιστολή που απέστειλε σήμερα στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ είχε ζητήσει με επιστολή του προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, την πλήρη στήριξη του νέου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα και σημείωνε ότι «η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων συνιστά απαραίτητο στοιχείο της επιτυχίας». Στην ίδια επιστολή είχε τονίσει ότι η πρωθυπουργός μπορεί να βασίζεται στην Κομισιόν και στον ίδιο προσωπικά «προκειμένου να σας βοηθήσουμε στο έργο σας».


Το κείμενο της ευχαριστήριας επιστολής που υπογράφει η πρωθυπουργός είναι το ακόλουθο:


«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,


Σας ευχαριστώ θερμά για τη συγχαρητήρια επιστολή σας, επί τη αναλήψει των καθηκόντων μου, ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της και σεβόμενη τις ήδη αναληφθείσες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για συνέχιση του έργου της σταθεροποίησης της οικονομίας.


Παράλληλα, θέτουμε ως κυβερνητική προτεραιότητα την εξασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης των ολοένα αυξανόμενων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της περιοχής. Η ανάγκη μιας ενιαίας και αρραγούς αντιμετώπισης του κεντρικού αυτού, ευρωπαϊκού και διεθνούς ζητήματος, δεν μπορεί παρά να αποτελέσει μείζον διακύβευμα για όλες τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM