Η Θάνου απαντά στον Γιούνκερ: Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της οικονομίας

Η Θάνου απαντά στον Γιούνκερ: Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της οικονομίας Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Τις ευχαριστίες της για την δέσμευση παροχής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από τον ίδιο προσωπικά, στην επιτέλεση των καθηκόντων της Ελληνικής Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, εκφράζει η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου σε επιστολή που απέστειλε σήμερα στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ είχε ζητήσει με επιστολή του προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, την πλήρη στήριξη του νέου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα και σημείωνε ότι «η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων συνιστά απαραίτητο στοιχείο της επιτυχίας». Στην ίδια επιστολή είχε τονίσει ότι η πρωθυπουργός μπορεί να βασίζεται στην Κομισιόν και στον ίδιο προσωπικά «προκειμένου να σας βοηθήσουμε στο έργο σας».


Το κείμενο της ευχαριστήριας επιστολής που υπογράφει η πρωθυπουργός είναι το ακόλουθο:


«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,


Σας ευχαριστώ θερμά για τη συγχαρητήρια επιστολή σας, επί τη αναλήψει των καθηκόντων μου, ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της και σεβόμενη τις ήδη αναληφθείσες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για συνέχιση του έργου της σταθεροποίησης της οικονομίας.


Παράλληλα, θέτουμε ως κυβερνητική προτεραιότητα την εξασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης των ολοένα αυξανόμενων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της περιοχής. Η ανάγκη μιας ενιαίας και αρραγούς αντιμετώπισης του κεντρικού αυτού, ευρωπαϊκού και διεθνούς ζητήματος, δεν μπορεί παρά να αποτελέσει μείζον διακύβευμα για όλες τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ