Καμπαντελίς: Η Γερμανία να θυμηθεί την Ιστορία και να μην παραδίδει μαθήματα οικοκυρικών στους Έλληνες

Καμπαντελίς: Η Γερμανία να θυμηθεί την Ιστορία και να μην παραδίδει μαθήματα οικοκυρικών στους Έλληνες Facebook Twitter
1

Με ανοιχτή επιστολή του προς τον γερμανικό λαό ο Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, ο ηγέτης του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στενός σύμμαχος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, καλεί το Βερολίνο να αναλογιστεί τη θέση του στην Ευρώπη και να πάρει μαθήματα Ιστορίας, πέρα από το να δίνει μόνο μαθήματα οικονομίας.

Η επιστολή, που ξεκινά με τη φράση "Αγαπητέ μου φίλε", καταδεικνύει πόσο επιβαρύνθηκαν οι σχέσεις της Γαλλίας με τη Γερμανία --δύο από τα σημαντικότερα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης-- με αφορμή το ελληνικό ζήτημα.

"Η Ευρώπη, αγαπητέ μου φίλε, δεν καταλαβαίνει την επιμονή της χώρας σου να ακολουθείται τυφλά ο δρόμος της λιτότητας. Ξέχασε μήπως η χώρα σου τη στήριξη που της προσέφερε η Γαλλία αμέσως μετά τα στυγερά εγκλήματα που διαπράχθηκαν εξ ονόματός σου;"

Ο Καμπαντελίς συνεχίζει καταγράφοντας τη συμβολή της Γαλλίας στην ανάκαμψη της μεταπολεμικής Γερμανίας και αναφέρει μεταξύ άλλων το Σχέδιο Μάρσαλ του 1947, τη συμφωνία του 1953 για την ελάφρυνση του γερμανικού χρέους και το διπλωματικό "πράσινο φως" που δόθηκε το 1989 για την επανένωση των δύο Γερμανιών μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

"Το Βερολίνο θα πρέπει να θυμηθεί αυτό το μάθημα ιστορίας ενώ δίνει στην Αθήνα μαθήματα οικοκυρικών" γράφει ο Καμπαντελίς. "Η Γαλλία και η Ευρώπη επέτρεψαν στη Γερμανία να γίνει η δύναμη που είναι σήμερα... Αγαπητέ μου φίλε, η Γερμανία πρέπει να συνέλθει, και γρήγορα!".

Την Τετάρτη, το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, ωστόσο στη συζήτηση που προηγήθηκε εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η Ευρώπη την κρίση. Πολλοί στη γαλλική αριστερά πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Ολάντ έχασε την ευκαιρία να αντισταθεί στην πολιτική λιτότητας που προωθούν η Γερμανία και άλλα μέλη της ΕΕ, όμως η κεντροδεξιά αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι κατέστρεψε τις γαλλογερμανικές σχέσεις. Ο Φρανσουά Ολάντ από την πλευρά του υποβαθμίζει τις διαφορές του με τη Γερμανία και επιμένει ότι η καλή σχέση του με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ ήταν ένας από τους παράγοντες που βοήθησαν στην επίτευξη της συμφωνίας για την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Βλέπετε τελικά ότι είστε όλοι βλάκες!!! Έπρεπε να τηρήσετε την εντολή του Τσόρτσιλ που παρότρυνε να βομβαρδίζετε τη Γερμανία κάθε 50 χρόνια χωρίς να χρειάζεται να ρωτάτε "Γιατί"....οι Γερμανοί θα ξέρουν!!!Βγάλατε μόνοι σας τα μάτια σας γιατί αν νομίζετε ότι θα σταματήσουν στην Ελλάδα....είστε γελασμένοι....έρχεται η σειρά σας!!!!