Κασσελάκης: Αν οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσαν σωστά, δεν θα έπρεπε να είμαι πρόεδρος

Κασσελάκης: Αν οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσαν σωστά, δεν θα έπρεπε να είμαι πρόεδρος Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε μηνύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε το ερωτηματολόγιό του, μιλώντας σε εκδήλωση του London School of Economics. 

«Αν οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσαν σωστά, δεν θα έπρεπε να είμαι πρόεδρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ διερωτήθηκε: «Πώς ένα κόμμα που φοβάται να ακούσει τα μέλη του, περιμένει ότι θα κυβερνήσει στο μέλλον;». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε ποιον ρώτησε στο κόμμα, προτού καλέσει τα μέλη του κόμματος να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο. «Πρώτα από όλα να θυμίσω σε όλους ότι είμαι ο πρόεδρος του κόμματος, 150.000 άνθρωποι με ψήφισαν. Έχω μακράν την πιο ακριβή και πρόσφατη εντολή από τη βάση. Εκλέχθηκα με ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα δώσω φωνή σε όλα τα μέλη», επεσήμανε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης

«Το θέμα δεν είναι αν εγώ και οι δομές του κόμματος είμαστε ευθυγραμμισμένοι. Το ζήτημα είναι αν οι δομές του κόμματος αντικατοπτρίζουν αυτό που επιθυμούν τα μέλη. Για αυτό ρώτησα τα μέλη», συνέχισε και σημείωσε ότι ήδη είναι χιλιάδες οι απαντήσεις. 

«Ένα κόμμα που ειλικρινά σκέφτεται ότι θα κυβερνήσει και χάνει με υπερδιπλάσιο ποσοστό από τη Νέα Δημοκρατία, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να ακούσει τα μέλη του. Πώς ένα κόμμα που φοβάται να ακούσει τα μέλη του περιμένει ότι θα κυβερνήσει στο μέλλον;», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

«Αν οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσαν σωστά, δεν θα έπρεπε να είμαι πρόεδρος σήμερα. Θα έπρεπε να υπάρχει μια διαδικασία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σε ερώτηση γιατί βιάστηκε και δεν περίμενε να θέσει αυτά τα ερωτήματα στο συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Είναι ψευδές αυτό το δίλημμα. Το συνέδριο είναι μια εντελώς διαφορετική διαδικασία, δεν είναι καταστατικό. Οι ερωτήσεις μου είναι για τη γνώμη των μελών, προκειμένου να γίνει μακροπρόθεσμη συζήτηση. Δεν θα έπρεπε να φοβόμαστε να ρωτήσουμε τα μέλη οτιδήποτε». 

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι δεν προτίθεται να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου
 
Δείτε το απόσπασμα στο 44:00 του βίντεο 

Η επιστολή Κασσελάκη και η απάντηση της Πολιτικής Γραμματείας 

Σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε για περίπου έξι ώρες, δίχως τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος βρισκόταν στο Λονδίνο. 

Το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει νέα συνεδρίαση, παρουσία του προέδρου του κόμματος. Σε επιστολή του προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας- η οποία συνεδρίασε εκτάκτως μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το ερωτηματολόγιο το οποίο έθεσε στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ο Στέφανος Κασσελάκης εξέδφρασε τη «βαθιά απογοήτευσή» του για τις «επανειλημμένες διαρροές» ακόμη και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, που «έχουν ευτελίσει» την αξιοπιστία του οργάνου. 

«Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας. Ι.Χ. κόμμα που ακούει τα μέλη του, δεν υπάρχει. Ι.Χ. είναι το κόμμα που θέλει τα μέλη του χειροκροτητές στην ήττα», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να απαντά τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη. «Είμαστε κόμμα μελών, όχι κόμμα στελεχών και βεβαίως όχι ένα αρχηγικό κόμμα», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

«Είναι λοιπόν η ώρα των μελών τα οποία και έχουν το λόγο. Ως κόμμα των μελών, οργανώνουμε το διάλογο, χωρίς απαγορευμένες ερωτήσεις, χωρίς να αποκλείουμε τα μέλη από τη δυνατότητα να αξιολογούν όλα τα ηγετικά κλιμάκια. Από τον πρόεδρο μέχρι και τις εκλεγμένες νομαρχιακές επιτροπές», επισημαίνεται ακόμη. 

Στην πορεία προς το έκτακτο συνέδριο και τις ευρωεκλογές «πορευόμαστε με σεβασμό στην προσωπικότητα των μελών και των στελεχών μας, στις ψηφισμένες θέσεις μας, στη συλλογικότητα και στο καταστατικό μας. Αυτό αφορά όλους και όλες μας. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο», αναφέρει ακόμη το κείμενο. 

Η Πολιτική Γραμματεία καλεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «από την κορυφή μέχρι τη βάση» να δώσουν ενωμένα τους «αγώνες που έρχονται. Στο συνέδριο του κόμματος. Σε αυτό τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στο ΣΥΡΙΖΑ». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ