Κασσελάκης: «Στην καινούργια ομάδα μου θέλω να έχω καλά παιδιά»

Κασσελάκης : «Στην καινούρια ομάδα μου θέλω να έχω καλά παιδιά» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στον απόηχο των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στα ζητήματα που ταλανίζουν το κόμμα, αλλά και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας και έστειλε μήνυμα για «πατριωτική αριστερά» λέγοντας επίσης «δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα».

Σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο MEGA και μάλιστα καθ΄οδόν προς τη Βουλή, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως η κεντρική επιτροπή τελείωσε και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να λένε κάποιοι ότι ο ίδιος δεν είχε πολιτική πρόταση «όταν η πρότασή μου ήταν ξεκάθαρη». «Πιο μνημονιακή απόφαση δεν είχε υπάρξει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου» σχολίασε επίσης. Επιπλέον αποκάλυψε πως ο Νίκος Φίλης του είχε ζητήσει να μην μιλάει για «πατριωτική αριστερά».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε δε, «μια αριστερά υπερήφανη για την ιστορία της και συγχρόνως να μπορεί να αλλάζει τις παραδόσεις της και να γίνει πιο συμπεριληπτική». «Το να είμαι εγώ στη Βουλή θα έρθει, αλλά η δουλειά πρέπει να γίνεται στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός αντιδρά στην άμεση δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης σε άλλο σημείο. Όσον αφορά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, στελέχη τα οποία αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αρνούνται να επιστρέψουν τις έδρες τους σχολίασε: «Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει; Το καταστατικό λέει ότι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους. Ειδικά στην Αριστερά των αξιών. Προφανώς το καταστατικό ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα. Τα βλέπει αυτά ο κόσμος».

Για το τηλεφώνημα στην Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι την κάλεσε στο τηλέφωνο και της είπε πως θα κάνει μια ομιλία και θα τείνει για μια ακόμα φορά χείρα φιλίας. Ερωτώμενος για τις δημοσκοπήσεις αναρωτήθηκε «Έχουμε εκλογές αύριο; Δεν το ξερα..»

«Δεν έχω στενό κύκλο, δεν ήταν κανένας με το μέρος μου» τόνισε σε άλλο σημείο αναφέροντας πως κανείς δεν μπορεί να πάει ενάντια στη βάση. Ζήτησε επίσης ταπεινοφροσύνη και είπε πως από εδώ και πέρα «στην καινούργια ομάδα μου θέλω να έχω καλά παιδιά».  Ανέφερε ακόμα ότι πρέπει να στρωθεί στη δουλειά για να φτιάξει πρόγραμμα και να μπορέσει να κυβερνήσει. 

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «χάθηκαν 600.000 ψήφοι στην αποχή και αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι». Διεμήνυσε δε πως στόχος του είναι «μια κυβερνητική σύγχρονη αριστερά».  «Υπάρχει ανάγκη από τον λαό να μιλάμε με απλά λόγια και να δίνουμε λύσεις. Το κόμμα μας με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει κυβέρνηση. Δεν γίνεται ένα άτομο σε δυο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Θέλει υπομονή γιατί γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

«Την εμπιστοσύνη του κόσμου θα την κερδίσουμε γιατί αυτό που κάνουμε είναι αξιωματικά δυνατό», τόνισε σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη πρέπει να επενδύσουμε σε θέματα που έχουν να κάνουν με την στέγη, το περιβάλλον, την φτώχεια και τα δικαιώματα. «Θα απελευθερωθούν πολλές δυνάμεις έτσι», σχολίασε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης προκάλεσε τον πρωθυπουργό να πάνε μαζί στην λαϊκή 

«Μπορώ να πάω με τον κ. Μητσοτάκη σε όποια λαϊκή θέλει, σε όποια πόλη της Ελλάδας θέλει όποιο πρωί θέλει», είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξης. Την κυβέρνηση την χαρακτήρισε «στυγνή», ενώ σχετικά με τις δηλώσεις Γεωργιάδη για τα Τέμπη ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έχει ενσυναίσθηση. «Αν εγώ ήμουν πρωθυπουργός θα είχα πει στον κ. Γεωργιάδη να μου δώσει την παραίτησή του», επισήμανε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δώρο Τασούλα στην Σακελλαροπούλου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο

Πολιτική / Το δώρο Τασούλα στην Σακελλαροπούλου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο

«Αναλαμβάνετε σε καιρούς αβέβαιους, με πολλές εντάσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, σε έναν κόσμο μεταβατικό και σε μια εποχή αλλεπάλληλων κρίσεων» είπε η Κ. Σακελλαροπούλου στον Κ. Τασούλα
LIFO NEWSROOM
Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM