Κεραμέως: Αν κάποιος εκπαιδευτικός δεν συμμορφωθεί «θα τίθεται αυτομάτως σε αναστολή»

Κεραμέως: «Αν κάποιος εκπαιδευτικός δεν συμμορφωθεί θα τεθεί αυτομάτως σε αναστολή» Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Σε νέες διευκρινίσεις για το σχέδιο της κυβέρνησης στο πλαίσιο της αναχαίτισης της πανδημίας του κορωνοϊού ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς προχώρησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθαρίζοντας πως στην περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός δεν συμμορφωθεί στα μέτρα «θα τίθεται αυτομάτως σε αναστολή».

Όποιος εκπαιδευτικός δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος ή δεν έχει νοσήσει το τελευταίο 6μηνο, «θα πρέπει να κάνει δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, με δικό του κόστος και δική του ευθύνη», ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Να είμαι ξεκάθαρη, εάν κάποιος δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, δηλαδή δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος, δεν έχει νοσήσει και δεν έχει κάνει εργαστηριακά τεστ, αυτομάτως θα τίθεται σε αναστολή εργασίας, χωρίς προφανώς μισθό», τόνισε, μιλώντας μάλιστα για το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των κενών που ενδεχομένως παρατηρηθούν στην εκπαίδευση.

«Έχουμε θεσπίσει μία fast track διαδικασία προσλήψεων σε περίπου 5 ημέρες για να καλύψουμε τα όποια κενά προκύψουν» εξήγησε.

Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν

Η κ. Κεραμέως, επεσήμανε πως «τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν καθώς δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση».

«Η κυβέρνηση συζητά το θέμα με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις» επεσήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Φεύγουμε από τη λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Η ίδια ανέφερε ότι η απολυτή προτεραιότητα αποτελεί να λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές. «Περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί» είπε η υπουργός.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM
Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Πολιτική / Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δικαιολόγησε απολύτως τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση και για τα οποία έκανε παρέμβαση η Τουρκία
LIFO NEWSROOM