Κικίλιας: Πολιτικός απατεώνας ο πρωθυπουργός που έκοψε τις συντάξεις και τώρα χαμογελάει ειρωνικά

Κικίλιας: Πολιτικός απατεώνας ο πρωθυπουργός που έκοψε τις συντάξεις και τώρα χαμογελάει ειρωνικά Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

«Πολιτικό απατεώνα» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας πως «έκοψε τις συντάξεις και τώρα χαμογελάει ειρωνικά στο Κοινοβούλιο». 

Σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως «έγιναν σημεία και τέρατα στο ελληνικό Κοινοβούλιο πριν από δύο μέρες. Ήρθε ο κ. Τσίπρας στην εθνική αντιπροσωπεία και είπε "μη βιάζεστε, το πικρό ποτήρι θα το πιείτε γουλιά-γουλιά μέχρι τέλους". Δεν εννοούσε όμως την αξιωματική αντιπολίτευση, εννοούσε τους συνταξιούχους. Κόβει ανερυθρίαστα πάνω από 2,5 εκατομμύρια συντάξεις και κουνάει το δάχτυλο στην αντιπολίτευση». 

«Για να τελειώνουν τα πολιτικά παραμύθια, έρχεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. και φέρνει τροπολογία να μην κοπούν οι συντάξεις», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Επιπλέον, ανέφερε πως η ΝΔ εμμένει στο αίτημα για «εκλογές αύριο». «Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, με τόσο καλύτερους όρους θα αντιστραφεί η οικονομία, θα μειωθεί η φορολογία. Τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Κράτος που φορολογεί αγρίως τους πάντες, εμείς δεν θέλουμε. Θέλουμε μεταρρυθμίσεις, θέλουμε επενδύσεις και έναντι αυτών ζητάμε μικρότερα πλεονάσματα και δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο να δώσουμε στον κόσμο». 

«Αυτό αρνείται να το κάνει ο κ. Τσίπρας. Να το ξέρουν οι Έλληνες. Ο πρωθυπουργός της χώρας στην τροπολογία που κατέθεσε η Ν.Δ. για να μην κοπούν οι συντάξεις, γέλασε και είπε "όχι". Αυτή είναι η πραγματικότητα», συμπλήρωσε. 

Παράλληλα σημείωσε: «Από τις 21 Αυγούστου που τελειώνει ο δανεισμός από την Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο υπέγραψαν 5,2 δισ. μέτρα, την περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019, τη μείωση του αφορολόγητου, έμμεση φορολογία, πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060. Εκχώρησαν τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, έδωσαν τις τράπεζές μας και έχασε λεφτά ο κόσμος μετά τα capital controls του κ. Βαρουφάκη και του κ. Τσίπρα».

«Όσο συνεχίζουμε με Τσίπρα και Καμμένο, ο κόσμος θα συνεχίσει να βάζει το χέρι στην τσέπη και να πληρώνει. Αυτοί που ψήφισαν τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου και σήμερα λένε "θα τα δούμε εν ευθέτω χρόνω", είναι πολιτικοί απατεώνες και κοροϊδεύουν τους Έλληνες. Είναι πολιτικός απατεώνας ο πρωθυπουργός που έκοψε τις συντάξεις και τώρα χαμογελάει ειρωνικά στο Κοινοβούλιο», είπε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ επισήμανε πως κάποια στιγμή, με μια άλλη κυβέρνηση, με άλλη πολιτική, με τον κόπο και τις θυσίες των Ελλήνων, η οικονομία θα φτιάξει, αλλά όποτε έχει γίνει ζημιά στα εθνικά θέματα, αυτό δεν έχει αναταχθεί.

«Ο κ. Ζάεφ μιλά για μακεδονική εθνότητα, για μακεδονική γλώσσα και δικαίωση των Μακεδόνων, για μακεδονικό στρατό που θα δώσει στο ΝΑΤΟ. Αυτή τη συμφωνία, για την οποία υπερηφανεύεται ο κ. Τσίπρας και μας κουνάει το δάχτυλο ο κ. Κοτζιάς, υπέγραψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, δημιουργώντας τετελεσμένα στην ελληνική κοινωνία.

»»Ο κ. Τσίπρας αφού στην αρχή αποκάλεσε "όχλο" τον κόσμο που διαμαρτύρεται, τώρα λέει πως όλοι αυτοί που του λένε πως ζημιώνει τη χώρα είναι ακροδεξιοί. Επί δεκαετίες, κανείς δεν διανοήθηκε να βάλει την υπογραφή του σε μια μέτρια ή κακή συμφωνία. Και ήρθε αυτή η κυβέρνηση να λύσει το Σκοπιανό, με το χειρότερο δυνατό τρόπο: δίνοντας μακεδονική γλώσσα, ταυτότητα, εθνότητα. Γίνεται ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα, με τρόπο ανεπίτρεπτο. Και οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι υπαίτιοι. Έβαλαν τις υπογραφές τους και φέρουν την ιστορική ευθύνη», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM