ΚΚΕ: Τα μέτρα θα επιβαρύνουν αυτούς που δεν έχουν καμία ευθύνη για την κρίση

ΚΚΕ: Τα μέτρα θα επιβαρύνουν αυτούς που δεν έχουν καμία ευθύνη για την κρίση Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

 

 

Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ βάλλει κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθώς και των άλλων κομμάτων του αστικού πολιτικού συστήματος που όπως υποστηρίζει έχουν αποδεχθεί στα προαπαιτούμενα για το 3ο μνημόνιο ότι η εργατική τάξη και οι αγρότες είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος της κάλυψης των κρατικών ελλειμμάτων και χρεών και τη δημιουργία των πλεονασμάτων.

 

«Εκτός από τη φοροαφαίμαξη, με την αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, που ροκανίζει το ήδη πετσοκομμένο εισόδημα και της αγροτικής λαϊκής οικογένειας και την αύξηση στο κόστος παραγωγής, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει επιπλέον μέτρα φωτιά» τονίζει το ΚΚΕ και πιο συγκεκριμένα λόγο για:

• Φορολογία από 13% σε 26% από το πρώτο ευρώ και στο σύνολο των εισοδημάτων, ενισχύσεων και αποζημιώσεων

• Υπερτριπλασιασμό της προκαταβολής φόρου από 27,5% μέχρι και 100%

• Έως και τριπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ με στόχο την ανταποδοτικότητα και τον εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος».

Σύμφωνα με τον Περισσό, τα προαπαιτούμενα μέτρα εντάσσονται «στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων που υπηρέτησαν τόσο τα δυο προηγούμενα μνημόνια, όσο και οι τωρινές διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου».

Προσθέτει δε, ότι «η όποια αναβολή της ψήφισης των παραπάνω μέτρων στο όνομα της διαπραγμάτευσης για σταδιακή εφαρμογή και την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων, που επικαλούνται κυβέρνηση, ΝΔ, Ποτάμι, κλπ, επιδιώκει να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες ότι στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, που έχει τα κλειδιά τη οικονομίας και της εξουσίας, μπορεί να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους».

Επιπλέον θεωρεί βέβαιο πως η διαπραγμάτευση και τα όποια «ισοδύναμα» ή «έξυπνα» μέτρα της κυβέρνησης θα επιβαρύνουν περισσότερο τα λαϊκά στρώματα και τους αγρότες που καμιά ευθύνη για την κρίση. αναφέρει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «τα μέτρα αυτά θα επιταχύνουν τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της γης και της παραγωγής, θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τους μεγαλοαγρότες καπιταλιστές, τον έλεγχο του τραπεζικού, βιομηχανικού και εμπορικού κεφαλαίου στην παραγωγή και διακίνηση των διατροφικών προϊόντων και θα οδηγήσουν στο ξεκλήρισμα και στην ανεργία χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες».


Για όλους αυτούς τους λόγους το ΚΚΕ τονίζει την αναγκαιότητα αντίστασης των μικρομεσαίων αγροκτηνοτρόφων και τους καλεί ν' αγωνιστούν για:

- Αφορολόγητο το εισόδημα που είναι αναγκαίο για να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των μικρομεσαίων αγροτών.

- Αναλογική φορολόγηση των επιπλέον εισοδημάτων και γενναία φορολόγηση των μεγαλοαγροτών καπιταλιστών και των μονοπωλιακών ομίλων

- Μείωση του κόστους παραγωγής των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτροφων και δωρεάν παροχή υπηρεσιών από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, ασφάλιση και πρόνοια

- Μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM