Κώστας Βαξεβάνης: Αθώος για την υπόθεση δυσφήμισης του Χαράλαμπου Αθανασίου

Κώστας Βαξεβάνης: Αθώος για την υπόθεση δυσφήμισης του Χαράλαμπου Αθανασίου Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Αθώος κρίθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης του Dοcumento, Κώστας Βαξεβάνης για την υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμισης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε αθώο τον Κώστα Βαξεβάνη για την μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαράλαμπος Αθανασίου είχε καταθέσει μήνυση κατά του Κώστα Βαξεβάνη με αφορμή δημοσιεύματα στο Documento ωστόσο οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι δεν περιείχαν ψευδή στοιχεία.

Η εισαγγελέας Μαρία Πετρουλάκη είχε σχολιάσει πως η ελευθερία του Τύπου είναι απαραίτητη για τη δημοκρατία ενώ είχε τονίσει για την υπόθεση Βαξεβάνη πως «τα δημόσια πρόσωπα, όπως ο κ. Αθανασίου, οφείλουν να είναι ανοιχτά σε δημοσιογραφική κριτική, ιδιαίτερα, όταν η κριτική δεν αφορά την προσωπική ζωή κάποιου δημοσίου προσώπου, αλλά τον δημόσιο βίο του».

Υπενθυμίζεται ότι και ο πρώην υπουργός Νίκος Παπαθανάσης τον περασμένο Μάρτιο είχε προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Κώστα Βαξεβάνη. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Παπαθανάσης έκανε λόγο για «συκοφαντική εκστρατεία» σε βάρος του και «βαρύτατη προσβολή» της προσωπικότητάς του, για την αντιπαράθεση που ξεκίνησε έπειτα από το δημοσίευμα του Documento το οποίο ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης απέφυγε να πληρώσει δανειακές υποχρεώσεις ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, μεταβιβάζοντας την ακίνητη περιουσία στα παιδιά του.   

«Για την συνεχιζόμενη δεινή συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος μου και την βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς μου από τον κ. Κώστα Βαξεβάνη δηλώνω ότι τον λόγο πλέον θα τον έχει η ελληνική  δικαιοσύνη», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Παπαθανάσης. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM