ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει την Πέμπτη υπό τον Μητσοτάκη - Ποιοι αρχηγοί αναμένεται να μείνουν στις θέσεις τους

ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει την Πέμπτη υπό τον Μητσοτάκη - Ποιοι αρχηγοί αναμένεται να μείνουν στις θέσεις τους Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να αποφασιστεί στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο θα συγκληθεί την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προθέσεις της κυβέρνησης, σχετικά με τις κρίσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, είναι να διατηρηθεί ως έχει το σύνολο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

Τον θώκο τους αναμένεται να διατηρήσουν τόσο ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος όσο και οι Αρχηγοί ΓΕΝ κ. Στέλιος Πετράκης και ΓΕΣ κ. Χαράλαμπος Λαλούσης. Και αυτό γιατί, αφενός έχουν μόλις ένα χρόνο θητείας στη θέσης τους και αφετέρου διότι η κυβέρνηση έχοντας καταλογίσει θετικό πρόσημο στην αντίδραση όλων των κλάδων των Ε.Δ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης με την Τουρκία, δεν φαίνεται να επιθυμεί δραματικές αλλαγές στην ηγεσία του στρατεύματος, σε αυτή τουλάχιστον τη χρονική συγκυρία.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», μία μικρή ένσταση παρατηρείται μόνο ως προς το πρόσωπο του Α/ΓΕΑ κ. Γεώργιου Μπλιούμη, ο οποίος την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, ολοκληρώνει δύο χρόνια θητείας και απαιτείται είτε ενεργοποίηση του 2+1 είτε αντικατάστασή του.

Εκτός από τους Αρχηγούς, στην επικείμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα κριθούν και οι αρχηγοί Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Βασίλης Παπαδόπουλος και Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM