Λαφαζάνης- Θεοδωράκης: Συμφωνούν για εκλογές στις 27 και εκλογικό νόμο, διαφωνούν σε όλα τα υπόλοιπα

Λαφαζάνης- Θεοδωράκης: Συμφωνούν για εκλογές στις 27 και εκλογικό νόμο, διαφωνούν σε όλα τα υπόλοιπα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

"Η 27η του μήνα μπορεί να είναι μια ημερομηνία εκλογών. Δεν είμαι συνταγματολόγος. Είναι όμως σίγουρο ότι για τις 20 του μήνα υπάρχει μια μεγάλη δυστοκία. Εννοώ πως δεν βγαίνουν οι μέρες. Πρέπει πάντως μέσα στον Σεπτέμβριο να έχουμε τελειώσει" ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ερωτηθείς μετά τη συνάντησή του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη εάν συμφωνεί με την πρόταση του τελευταίου για εκλογές μετά τις 27 Σεπτεμβρίου ή το νωρίτερο στις 27.

Όσον αφορά δε στη συζήτηση που είχαν με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας, σχολίασε πως δεν έχει πολλά κοινά σημεία πολιτικής με τον κ. Λαφαζάνη και το νέο κόμμα του. Ωστόσο συμπλήρωσε πως υπήρξε ένα σημείο επαφής, κι αυτό είναι το ότι "υπερασπιζόμαστε κι εμείς την ύπαρξη ενός αναλογικότερου εκλογικού νόμου".

Αναφερόμενος στο νόμο για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: "Αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει με το πρώτο κόμμα. Εμείς είμαστε έτοιμοι, έχουμε συγκεκριμένη θέση για τον εκλογικό νόμο. Θεωρώ, όπως σας είπα, ότι θα ήταν προς τιμήν του πολιτικού κόσμου να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Από εκεί και πέρα, εμείς είμαστε μία δύναμη που δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις εξελίξεις στο κοινοβούλιο".

Από τη μεριά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε επίσης την άποψη πως το νωρίτερο που πρέπει να γίνουν οι εκλογές είναι στις 27 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να εξαντληθούν τα συνταγματικά περιθώρια για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τις επιπτώσεις του μνημονίου.

Σχετικά με τα σημεία σύγκλιση με Το Ποτάμι, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας ανέφερε πως "οι πολιτικές διαφορές είναι αγεφύρωτες, δεν υπάρχει περίπτωση σύγκλισης" αν και επεσήμανε επίσης πως το μπόνους των 50 εδρών είναι "απαράδεκτο δώρο που δίνεται στο πρώτο κόμμα".

"Να πάμε στις εκλογές που έρχονται με απλή αναλογική. Για να εκφραστεί ελεύθερα και έντιμα η βούληση του λαού", πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης και εκτίμησε ότι η πρότασή του είναι εφικτή και ρεαλιστική.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM